UPDATE: NOAPTEA MUZEELOR - Vezi programul pentru NOAPTEA MUZEULUI ARGEȘEAN 2017

UPDATE: PROGRAM ARTISTIC:
19.00-19.30 Fanfara Centrului Cultural Județean Argeș

19.40 - 20.30 Program de muzică populară – Ansamblul Dorul și Artiștii, Veronica Dinu

20.30 - 21.30 Program de muzică ușoară cu Valentin Poienariu

21.30 - 22.30 Concert Trei Parale - Program de muzică veche românească, inspirată din perioada pre- și post-pașoptistă. Cei șase artiști (Florin Iordan – cobză, fluiere; Daniel Pop - voce, fluiere, percuție, drâmbă; Beatrice Iordan - voce, cobză; Mihai Balabaș – vioară; George Kudor – bas și Dinu Petrescu – percuție) vor prilejui argeșenilor întâlniri cu personaje colorate ale epocii: Barbu Lăutarul, Anton Pann, Lelița Săftița, Chiftelăreasa etc și îi vor antrena la dans.

22.30-22.35 – Foc de artificii

 

PROGRAM EDUCATIV - RECREATIV:
19.00-21.00 Ateliere pentru copii - Celor mici, le propunem să-și exprime creativitatea şi îndemânarea artistică participând la atelierele organizate în cadrul Muzeului Judeţean Argeş.

19.00 – 00.00 Program de vizitare a Muzeului Județean Argeș - intrarea liberă. În cadrul acestei Nopți a Porților Deschise, vizitatorii vor putea admira exponatele din cadrul Secțiilor de Științe ale Naturii și Istorie, precum și Galeria de Artă Rudolf Schweizer Cumpăna.

 

 

În acest weekend, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor 2017, Muzeul Județean Argeș propune vizitatorilor un program cultural-educativ divers, începând cu vizitarea expozițiilor permanente ale Muzeului – deschise în intervalul 19.00 - 00.00 - până la ateliere pentru copii și încheind cu un inedit spectacol muzical, finalizat cu un incendiar foc de artificii.

Noaptea Muzeelor 2017 a ajuns la a 13-a ediție, se desfășoară la nivel internațional și este sărbătorit de peste 3.000 de muzee din 30 de țări europene. Anul acesta, în România, Noaptea Muzeelor are loc sâmbătă, 20 mai, iar la eveniment vor participa 145 de muzee și organizații partenere din 45 de orașe din întreaga țară.
În Argeș, expozițiile deschise publicului în acest an sunt Secția de Istorie, Secția de Științe ale Naturii, Cabinetul Numismatic, Galeria de Artă Rudolf Schzeitzer-Cumpăna.

CITEȘTE ȘI ... AOA vă așteaptă la Cupa FAMILIA și Cupa BUSINESS la tenis de câmp!

Copiii cu vârste între 3 și 12 ani vor avea prilejul – în intervalul 19.00-21.00 – să descopere noi modalități de petrecere a timpului liber, participând la ateliere educativ-recreative organizate în cadrul Muzeului Județean Argeș.

Astfel, copiii vor participa la ateliere de stimulare a creativității, limbajului și deprinderilor manuale, prin realizarea unor colaje cu tema: Căsuța mea din pădure vara. De asemenea, copiii pasionați de muzică, vor confecționa instrumente muzicale din materiale reciclabile, iar cei pasionați de teatru, vor lua parte la un spectacol de teatru de umbre, după ce vor construi ei înșiși păpușile pentru punerea în scenă a piesei Ridichea uriașă.

CITEȘTE ȘI ... Piteștean prins cu 123km/h pe Mărăcineni! Consumase și alcool!

Pentru copiii cu nevoi speciale, Muzeul Județean Argeș a pregătit un atelier de dezvoltare a motricității fine și autoîngrijire, sub atenta îndrumare a unui terapeut ocupațional.

Muzeul se va deschide cu un program muzical dinamic al Fanfarei Centrului Cultural Județean Argeș. În paralel cu atelierele dedicate copiilor, pe scena amenajată în curtea Muzeului Județean Argeș se va desfășura un program artistic divers: de la muzică ușoară, la muzică populară și muzică românească din perioada pașoptistă.
Programul artistic se va încheia în acordurile grupului Trei Parale, cu un concert de muzică veche românească inspirată din perioada pre- și post-pașoptistă.


Expozițiile permanente ale Muzeului Județean Argeș:

- Expoziţia de istorie, ce prezintă evoluţia societăţii româneşti din Paleolitic până la mijlocul secolului XX.
- Cabinetul Numismatic, cu un număr impresionant de exponate, grupate în trei secțiuni: numismatică, decorații și medalistică.
-  Expoziția de Științele Naturii, ce prilejuiește vizitatorilor întâlniri cu creaturi fascinante, demult dispărute, sau vizite în adâncul peșterilor, spre a se minuna de ceea ce pământul a zămislit în uzinele sale subterane.
-  Expoziţia Flori de mină - Comorile adâncurilor prezintă lumea frumuseţilor tăcute din adâncul Maramureşului, al Braziliei, Mexicului, Chinei, Rusiei, Turciei, Marocului, Indiei, Congoului şi Madagascarului, cu eşantioane de cuarţ, ametist, citrin, agat, labradorit, malahit, fluorină, cuarţ fumuriu, diamant de Maramureş, precum şi combinaţiile acestora cu alte minerale: pirită, realgar, stibină, calcit, blendă, marcasit etc.
- Muzeul Sportului Argeșean - dedicat campionilor locali ai sportului, premiați la nivel național și internațional,
-  Galeria de Artă “Rudolf Schweitzer – Cumpăna” (Bdul Republicii nr. 33), cu un patrimoniu de peste 1.000 de lucrări de pictură și sculptură clasică și contemporană, unele aparținând marilor maeștri ai picturii românești: Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Gh. Petrașcu și Nicolae Tonitza.

La Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, între orele 16.00 - 24.00, sunt pregătite expoziții, proiecții de filme turnate la Golești și momente muzicale, la Conacul Goleștilor.
Centrul de Cultură ”Brătianu”, în intervalul orar 16.00 - 24.00, își așteaptă vizitatorii să descopere Vila Florica, Parcul Conacului și mai ales secretele familiei Brătianu, elevii pasionați de istoria marii familii argeșene de la Colegiul Național ”Zinca Golescu” fiind pentru o seară ghizi.