Ninsori viscolite la munte, ploi și vreme mohorâtă în restul țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică pentru intervalul 20 noiembrie, ora 11:00 - 21 noiembrie, ora 17:00. Se vor semnala ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15...20 l/mp.

CITEȘTE ȘI ... Listele localităților din Argeș în funcție de rata de incidență au fost actualizate!

În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia, informează ANM.

CITEȘTE ȘI  ... ( Video) Control judiciar pentru tânărul care a ucis pe trecerea de pietoni un baiat de 12 ani!

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40...50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60...70 km/h, viscolind ninsoarea.

Meteorologii prognozează că la finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza informarea prin avertizări de vreme severă imediată, dacă va fi necesar.

Sursa: observatornews.ro