Ninsori, lapoviţă şi ger în următoarele două zile

Joi, vremea va fi în general închisă şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În Dobrogea vor fi mai ales ploi ziua şi lapoviţe sau ninsori în cursul nopţii. În sudul şi estul Munteniei, precum şi în sudul Moldovei vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza apariţia poleiului. În celelalte regiuni va ninge şi va continua să se depună strat nou de zăpadă, mai consistent în Moldova, însă trecător, în prima parte a intervalului, va fi şi ninsoare umedă sau lapoviţă.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15...20 l/mp local în est şi sud-est şi izolat în sud. Vântul va avea temporar intensificări în jumătatea de est a teritoriului şi la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 60...65 km/h, pe crestele montane şi în Moldova viscolind ninsoarea, dar şi pe litoral. Prognoza meteo estimează temperaturi maxime care se vor încadra între -6 şi 7 grade, iar cele minime între -9...-8 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 1...2 grade pe litoral. Presiunea atmosferica va creşte în a doua parte a intervalului.


Ger şi ninsori slabe vineri
Vineri, vremea va fi în continuare în general închisă, dar mai rece decât în mod obişnuit la această dată, geroasă noaptea în nord-est şi în depresiuni. În cursul zilei va ninge, în general slab, local în sud, centru şi est şi pe arii restrânse în rest, iar noaptea îndeosebi în nord-vest şi la munte.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, cu viteze mari pe creste în partea a doua a intervalului, dar local şi în restul teritoriului, mai ales în regiunile extracarpatice, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar zăpada spulberată. Conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -7 şi 3 grade, iar cele minime, între -17 şi -4 grade.

Ninsorile se restrâng sâmbătă
Sâmbătă se restrâng ninsorile, dar vremea va fi rece, geroasă dimineaţa cu precădere în nord-est şi izolat în centru, iar noaptea în sud-est şi în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi noros în regiunile intracarpatice şi la munte, unde local şi temporar va ninge slab, în timp ce, în restul teritoriului, va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în nord-est, unde doar pe spaţii mici, trecător se vor semnala ninsori slabe sau fulguieli.

Vântul va avea intensificări la munte cu viteze mai mari pe creste unde va spulbera zăpada şi viscoli ninsoarea, dar temporar şi la cote mult mai reduse, local şi în sudul şi pe arii mai restrânse în nord-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 2 grade, iar cele minime între -11 şi -2 grade.

Cum va fi joi la munte
Vremea va fi în general închisă şi temporar va ninge pe arii extinse. Ninsorile vor fi mai frecvente şi în general mai intense pe parcursul nopţii în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde local se vor acumula 10...15 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă mai consistent. Vântul va avea temporar intensificări, cu viteze mai mari, rafale în medie de 60...65 km/h, pe creste unde va viscoli ninsoarea şi spulbera zăpada. Regimul termic nu va avea variaţii semnificative.

Sursa: observator.tv