Ninge pe A1!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau ca efect al condițiilor meteorologice nefavorabile, nici probleme majore privind fluența traficului.

Se înregistrează acum precipitații sub formă de ninsoare pe autostrăzile A1 București – Pitești, A3 București – Ploiești și pe mai multe drumuri naționale din județele Prahova, Dâmbovița, Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinți și Gorj.

Pe raza municipiului București și pe unele artere rutiere din județul Caraș-Severin se circulă acum în condiții de lapoviță și ninsoare.

De asemenea, pe mai multe drumuri din județele Harghita, Neamț, Suceava și Maramureș se circulă în condiții de ninsoare ușoară.

Pe toate aceste artere se acționează cu material antiderapant, neînregistrându-se în acest moment probleme deosebite.

CITEȘTE ȘI ... Alte două incendii anunțate în Argeș! Pompierii intervin cu mai multe autospeciale

Este în vigoare un cod galben de ninsori pentru sudul țării, dar și o informare meteorologică pentru celelalte zone ale țării, avertizările ANM fiind valabile până joi dimineață. În unele zone se va depune un strat de 30 de centimetri de zăpadă. În special în zilele de miercuri și joi vremea va fi deosebit de rece.

 


Atenție, șoferi!

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiți ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au vehiculul echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să se intereseze în privința condițiilor meteorologice și a traseului care urmează a fi parcurs, să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile de drum și să nu efectueze manevre periculoase la volan.