Nicolae Velcea: „Eu vin cu bune intenții, programul electoral este angajamentul meu în fața cetățenilor”

Locuitorii din Ștefănești au nevoie de un primar care să aibă, înainte de toate, simț gospodăresc. Un primar căruia să nu-i fie indiferent că oamenii se pot branșa la gaze cu 2000 de lei, în loc de 4.000 de lei. Un primar care să poată rezolva treburile ce țin de gospodărirea orașului în mod eficient și cu costuri cât mai mici de la bugetul local. Asta-i lipsește, în primul rând, orașului în care trăiești... ca la țară, susține deputatul Nicolae Velcea, candidat al PSD la Primăria Ștefănești.

 

 

 „Trebuie, ca primărie, să acționezi prompt și cu costuri cât mai mici pentru cetățean”


„Orașul Ștefănești, la acest moment, nu are niciun serviciu, în afară de un ADP care înțeleg că are undeva la 7-8 persoane care lucrează efectiv. Nu are personal de specialitate cu care să poată veni în sprijinul cetățeanului. Vorbim de iluminatul public - activitate externalizată, de branșarea la apă, canalizare și gaz. Multe autorități administrative din județul Argeș asigură aceste servicii. Bălileștiul, spre exemplu, s-a racordat la gaze și și-a autorizat o echipă pentru a presta serviciile de branșare a populației. Ca atare, manopera nu îl mai costă pe cetățean 4000 de lei, îl costă undeva la 2000 de lei. Dacă trebuie să schimbi un bec, nu mai chemi o firmă ca să facă asta, eventual peste trei zile, poți angaja un electrician autorizat. Trebuie, ca primărie, să acționezi prompt și cu costuri cât mai mici pentru cetățean. Ai nevoie să angajezi la ADP oameni specializați și să dotezi corespunzător serviciul. La acest moment, înțeleg că serviciul are pe inventar trei tractoare, dintre care două defecte, o basculă și un buldoexcavator. Foarte puțin! Nici măcar o plombă de asfalt nu poți face singur”, a declarat Nicolae Velcea. 

 

 

 Soluții pentru zona blocuri


O altă mare vulnerabilitate a orașului, dincolo de faptul că 40% din localitate nu este branșată la utilitățile de bază, iar infrastructura rutieră este la pământ o reprezintă zona blocurilor.

„Am copilărit în zona blocuri. Azi este foarte tristă. Fosta conducere din ultimii 13 ani de când suntem în UE, nu a accesat fonduri europene pentru anvelopare. Topoloveniul mai are doar 17 blocuri de anvelopat în tot orașul! Sunt două variante și la noi: ori pe fonduri europene - vedem care sunt noile axe în curând - ori, dacă nu, prin parteneriat între asociația de proprietari și primărie. Noi să suportăm mai mult, ei mai puțin.”, a mai spus Nicolae Velcea, adăugând că este inadmisibil ca de atâția zeci de ani zona să fie abandonată și lăsată să arate ca un ghetou. 


Dincolo de asta, mai spune candidatul PSD, e trist că Ștefăneștiul nu are un centru al orașului amenajat astfel încât să pui un brad de sărbători, să organizezi un eveniment public, să premiezi elevii merituoși. 

 

 

 „Sunt un om serios și, când mă implic într-un proiect, îl duc la capăt"


„De 30 de ani n-am avut primar la Ștefănești” - este o replică pe care Nicolae Velcea o aude de multe ori din gura locuitorilor.  Mulți sunt neîncrezători că în oraș lucrurile mai pot fi schimbate în bine. 


„Eu vin cu bune intenții, broșura cu programul electoral este angajamentul meu. Cetățenii să-l păstreze și apoi să mă tragă de mânecă. În general, oamenii înțeleg, dar sunt și neîncrezători, pentru că sunt sătui de promisiuni”, mai spune Nicolae Velcea. 
Prioritățile sale absolute sunt legate de introducerea utilităților în întreaga localitate și atragerea de fonduri europene și guvernamentale care să asigure în sfârșit aducerea Ștefăneștiul cu adevărat la nivelul unui oraș civilizat.  
„Sunt un om serios și, când mă implic într-un proiect, îl duc la capăt. În echipă, 90% dintre oameni sunt noi, cu experiență; am profesori, ingineri, economiști, asistenți medicali. Mă bazez pe ei și am încredere. Sunt convins că tot ceea ce promit în campanie se va și realiza în proporție de 100%.” - a conchis parlamentarul PSD.