Nicolae Velcea: „Când de 20 de ani ai condus orașul, cum poți veni și spune... continuăm împreună!

40% dintre locuitorii Ștefăneștiului nu au o infrastructură decentă sau condiții ce țin de abc-ul civilizației: apă, canalizare, gaze, iluminat, colectare corespunzătoare a gunoiului. Aceasta este realitatea de la care va pleca viitoarea administrație a Ștefăneștiului. Nicolae Velcea, candidatul PSD la primăria orașului, susține că toate aceste chestiuni le va rezolva în primii patru ani de mandat pentru că sunt o urgență și pentru că este inadmisibil ca oamenii să trăiască în 2020 ca și cum încă s-ar afla în 1996.

 

 

 Apă, canal și gaz în tot Ștefăneștiul, în primii patru ani de mandat


„Infrastructura Ștefăneștiului este una dezastruoasă chiar dacă ne aflăm în 2020, secolul XXI, mileniul III. Ai impresia că orașul a fost uitat în 1996! Vorbim de cartierul Golești, unde nu există gaze, de zone unde nu avem apă, de zone unde nu avem canalizare. Avem șosele și străzi dezastruoase! Există zone în care cetățenii nici măcar nu se pot branșa. Nu există o logică după care s-a asigurat infrastructura. Totul s-a făcut în bătaie de joc, nesupravegheat, fără responsabilitate. În patru ani, luând obiectiv cu obiectiv, - apă, canal, gaz - voi aduce Ștefăneștiul la zi, în totalitate. Mă bazez pe fonduri europene în acest sens, pentru că la cum arată bugetul local, nicio șansă!”, a declarat deputatul Nicolae Velcea. 


Nici la capitolul salubritate orașul nu stă mai bine, spune candidatul PSD. Nici nu ar avea cum, cu doar 7 persoane din 24 care muncesc efectiv.


„Modul în care se face salubrizarea orașului te face să te întrebi dacă cineva chiar se ocupă de asta! Vorbim de un ADP unde sunt 24 de persoane, dintre care doar 7 cu munca. Cum să salubrizezi cu numai 7 persoane?” - se întreabă, retoric, Nicolae Velcea.  

 

 

 Creșă și grădiniță cu program prelungit în cartierul Blocuri


Un proiect special pe care îl are în vedere, dacă va ajunge primar, este legat de zona blocurilor, acolo unde vrea să construiască o creșă și o grădiniță cu after-school.

„Cartierul Blocuri arată, din păcate, ca un ghetou. Sunt blocuri care cred că riscă să se prăbușească la un cutremur. Nu sunt locuri de joacă, nu sunt parcări. Vreau să remediez acest lucru și mai vreau ca din căminul care acum este abandonat și fără nicio utilitate să fac o creșă și o grădiniță cu program prelungit.”, spune Nicolae Velcea. 

 

 

 Zona metropolitană și accesarea de fonduri europene - prioritare


Zona metropolitană este un proiect despre care autoritățile locale vorbesc, parcă, de o eternitate. Există pe hârtie și... cam atât. Speranțele locuitorilor la un transport decent sunt legate însă de existența unei astfel de asocieri. 


„Zona metropolitană reprezintă unul dintre cele mai importante lucruri și mă refer strict la transportul local. Îmi amintesc că, în trecut, erau 2-3 trasee de autobuz care făceau legătura cu Piteștiul. Reînființarea acestor trasee este prioritară. Oamenii sunt rupți de realitate. Nu știu când vine microbuzul, dacă mai vine. Primăria Pitești a încercat o discuție cu conducerea Primăriei Ștefănești, dar aceasta a transmis că... își va achiziționa singură flota de autobuze. Cred că nu realizează ce înseamnă asta, ce înseamnă să te autorizezi, să te licențiezi, să-ți faci trasee sau să ai autogară! Realitatea lui 2020 este că, spre exemplu, un locuitor din Valea Mare-Enculești schimbă trei autobuze ca să ajungă la Primărie. Nu e normal așa ceva! Nu trebuie să mai mințim oamenii, trebuie să fim sinceri față de ei”, a mai declarat candidatul PSD. 


Nicolae Velcea a mai pus accentul pe importanța atragerii de fonduri europene, mai ales că...

„bugetul primăriei este insuficient din punct de vedere al nevoilor actuale. Din bugetul actual, mai mult de 25% nu se pot acorda investițiilor. Sunt multe fonduri guvernamentale și europene. Consiliul Județean ne poate ajuta pe partea de infrastructură și diverse proiecte pe care doresc să le implementez, dar hai să punem lucrurile în mișcare!”


Candidatul PSD la Primăria Ştefăneşti este revoltat nu doar de faptul că Ștefăneștiul arată așa cum arată în anul de grație 2020, secolul XXI, mileniul III, ci îl consternează și faptul că, la primărie, candidează cei cărora li se... „datorează” această realitate:

„Am contracandidați care au condus Ștefăneștiul, un oraș în care oamenii plătesc taxe de oraș cu wc-ul în curte! Când de 20 de ani ai condus orașul, cum poți veni și spune... continuăm împreună! Ce continuăm împreună? Mi se pare ridicol!”, a conchis candidatul PSD, făcând referire la cei care deja au fost primari și care... candidează din nou.