Nicolae Pană, primarul comunei Coșești: „Sunt un om împlinit profesional și personal”

Nicolae Pană, primarul comunei Coșești: „Sunt un om împlinit profesional și personal”

 

Nicolae Pană se pregătește să se prezinte în fața electoratului din comuna Coșești cu fruntea sus. După primul său mandat, primarul argeșean a bifat realizarea unor proiecte importante în materie de infrastructură, utilități, învățământ etc., dar și patru ani de muncă depusă împreună cu aparatul primăriei pentru obligațiile administrative, bugetare și, mai ales, pentru relația cu cetățenii care i-au acordat încrederea lor în 2016.

S-au schimbat multe de atunci și, explică primarul, urmează să se schimbe și mai multe în contextul în care acțiunile și investițiile gândite pentru mai departe se află în diferite faze de implementare. Cotropit, ca orice conducător din administrație, de birocrație și instabilitate, Nicolae Pană păstrează însă tonusul pozitiv, zâmbetul pe buze și își asumă cu îndrăzneală o nouă serie de proiecte. Despre modul în care domnia sa vede acest moment de bilanț, între fostul și viitorul mandat de primar, am discutat pentru cititorii „Ancheta”:

 

Cum ați caracteriza, cu bune și cu rele, mandatul care se încheie? Cum arată bilanțul dumneavoastră personal, ca primar, legat de responsabilitățile asumate și îndeplinirea lor?

-  Deşi nu am făcut multe promisiuni pentru primul mandat, am avut realizări vizibile şi este în desfăşurare o serie de proiecte ale căror rezultate vor apărea în viitor.

Care sunt cele mai mari greutăți sau piedici pe care, la momentul 2020, le întâmpină un primar în România și în Argeș pentru a duce la bun sfârșit proiectele pe care și le dorește pentru comunitate?

- Legislaţia foarte stufoasă şi instabilitatea mediului politic.

De la piedici la satisfacții... Enumerați trei realizări profesionale de care sunteți mându, acum la finalul mandatului.

- Modernizarea unui mare procent din sistemul de iluminat public, modernizarea şi asfaltarea mai multor tronsoane din drumurile comunale, accesarea unor fonduri în vederea reabilitării şi dezvoltării reţelei de apă a comunei.

Învățăm privind înapoi și acționăm privind înainte. Care vă sunt ambițiile pentru un viitor mandat?

- Finalizarea proiectelor aflate în derulare şi accesarea de noi fonduri pentru realizarea unor noi obiective în vederea îmbunătăţirii nivelului de trai în comună.

Cum ați caracteriza relația dumneavoastră cu oamenii din localitate, cu cetățenii? Ce funcționează bine, ce poate fi îmbunătățit?

- Îmi place să cred că am o relaţie deschisă cu cetăţenii comunei, dar întotdeauna există loc şi de mai bine. Eu sunt un om deschis către dialog, către idei, către proiecte.

Cum s-a schimbat electoratul în acești ani în care ați condus administrația locală? Sociologic, demografic, ca așteptări...

- Spre deosebire de tendinţa generală de scădere şi îmbătrânire demografică, pot spune că la nivelul localităţii se înregistrează o constantă.

Care sunt avantajele din proiectul electoral al partidului sub sigla căruia intrați în competiție? De ce ar trebui ca cetățenii să spună ștampila pe candidatul și pe lista de consilieri a partidului dvs?

- Consider că cetăţenii ar trebui să ne dea votul de încredere pentru a asigura continuitatea şi finalizarea proiectelor aflate în desfăşurare.  

Cum ați caracteriza relația cu echipa de consilieri locali pe care ați avut-o până acum? Dar cu aparatul Primăriei?

- În ceea ce priveşte relaţia cu echipa de consilieri locali, a existat o transparenţă totală a tuturor proiectelor. Cât despre aparatul Primăriei sunt convins că lucrurile se mai pot îmbunătăţi.

Dincolo de primar, haideți să vorbim puțin despre omul Nicolae Pană? Ce vă caracterizează, care vă sunt atributele forte și care vă sunt sensibilitățile? Cu ce vă mândriți ca om și ce regrete aveți?

- Consider că atât pe plan personal, cât şi profesional, sunt un om împlinit, până acum atingându-mi toate obiectivele.