Nicolae Georgescu: ”Prelungirea stării de urgență TREBUIE să aducă și măsuri concrete!”

Într-un mesaj postat pe pagina de socializare, deputatul PSD Nicolae Georgescu menționează că prelungirea stării de urgență trebuie să se facă cu anumite măsuri.


”Ne aflăm în fața unui nou moment IMPORTANT pentru ROMÂNI. Președintele României, Klaus Iohannis va prelungi cu încă o lună starea de urgență. Spre BINELE românilor, Partidul Social Democrat se va consulta în forurile interioare cu privire la votul decretului prezidențial.

Din start, ROMÂNII trebuie să știe faptul că până în prezent, Guvernul PNL a ABUZAT de prerogativele suplimentare pe care le-a dobândit prin starea de urgență. Iar cum, SIGURANȚA și SĂNĂTATEA cetățenilor trebuie asigurate, cererea de prelungire a stării de urgență trebuie însoțită de MĂSURI precum: ????TRANSPARENȚĂ totală în privința informării, a deciziilor și a achizițiilor, declanșarea TESTĂRII pe scară largă, măsuri concrete pentru SUSȚINEREA economiei și a populației, proiecte de investiții publice ce vor fi demarate pentru REPORNIREA economiei și măsuri urgente pentru SPRIJINIREA agriculturii românești.

Așadar, PSD va realiza o CONSULTARE în forurile interne pentru a se pronunța cu privire la votul care va avea loc miercuri cu privire la prelungirea stării de urgență. În raport cu modul DEFECTUOS în care a acționat Guvernul în starea de urgență, trebuie puse în balanță SIGURANȚA și SĂNĂTATEA cetățenilor.

De aceea, până miercuri, Guvernul PNL și președintele României, Klaus Iohannis trebuie să își REVIZUIASCĂ radical atitudinea cu privire la următoarele aspecte:

????Transparență TOTALĂ în privința informării, deciziilor și achizițiilor. Guvernul trebuie să permită cetățenilor și Parlamentului accesul la toate informațiile de interes public, începând de la componența Grupului de Comunicare Strategică, până la achizițiile efectuate în această perioadă, cu mari întârzieri, la prețuri de speculă;

????Trecerea urgentă la TESTAREA pe scară largă – este o recomandare susținută de Organizația Mondială a Sănătății, epidemiologi, cercetători etc. Recomandarea s-a dovedit esențială în statele care au controlat pandemia. În ultima conferință de presă susținută, directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a subliniat că prima condiție de relaxare a restricțiilor este CONTROLUL asupra transmiterii virusului, care nu se poate realiza decât prin TESTAREA pe scară largă.


Așadar, dragi guvernanți, NU puteți cere restricții la nesfârșit din partea populației, fără a face nimic pentru a prelua controlul asupra transmiterii noului virus!

➡️Măsuri concrete pentru susținerea ECONOMIEI și a ROMÂNILOR. Măsurile de până acum sunt concentrate în special pe austeritate (ȘOMAJ TEHNIC în masă urmat de REDUCEREA unor venituri). Nu există măsuri clare de stimulare a economiei și de sprijinire a consumului. Guvernul a REFUZAT dialogul cu Parlamentul, dialog propus la inițiativa PSD;

➡️Proiecte de investiții publice. Guvernul trebuie să prezinte URGENT un plan de
investiții publice care să ANTRENEZE circuitul economic și să REPORNEASCĂ economia;

➡️Măsuri urgente pentru sprijinirea agriculturii românești. Pe lângă problemele legate de pandemie, agricultura românească se confruntă cu o secetă severă, concomitent cu exodul muncitorilor agricoli.

❗️Guvernul trebuie să intervină URGENT!
Este momentul să VĂ GÂNDIȚI la ROMÂNI!

❗️Este momentul să ACȚIONAȚI și pentru ECONOMIA României!”