Nicolae Georgescu: „Nouă ne pasă de fiecare român, ne pasă de fiecare angajat și ne pasă de fiecare angajator”

Deputatul Nicolae Georgescu, cadru didactic de profesie, se îndreaptă către un nou mandat de parlamentar cu temele bine făcute. Acesta ne-a punctat principalele soluţii puse pe hârtie alături de colegii săi pentru domeniile de interes, precum şi planurile sale concrete pentru piteşteni, pentru foştii colegi de breaslă, dar şi pentru elevi şi familiile acestora. Cât despre ultimii patru ani, a declarat că a fost un mandat plin, în care a avut enorm de acumulat şi că a reușit să îşi achite  sarcinile unui parlamentar aflat în slujba românilor, iar cele mai bune dovezi sunt activitățile întreprinse în cei patru ani. 

 

 


PSD propune școli inteligente pentru copii inteligenți

 


 Aţi afirmat că „siguranța” este promisiunea PSD, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Ce înseamnă, concret, acest lucru?


- PSD are un program aplicabil din prima zi a guvernării, care are în vedere absolut toate domeniile de activitate. Voi detalia însă doar trei dintre domeniile prioritare pentru care avem soluții.

 

 

Încep cu Educația


* 2020 este un an pierdut pentru domeniul educației. Un an ce va cântări mult, pe viitor, pentru copiii noștri. După alegerile din 6 decembrie, PSD va îndrepta în educație tot ce a stricat guvernarea PNL. Totul pornește de la dialog și implică patru piloni importanți: elevii, părinții, studenții și profesorii.
Pandemia COVID-19, închiderea școlilor și mutarea cursurilor în online ne-au arătat cât de deficiari suntem la capitolul acces echitabil la educație, iar PSD își propune să corecteze acest lucru.
Prin acces echitabil la educație, PSD propune școli inteligente pentru copii inteligenți, ceea ce aduce desktopuri, notebookuri, tablete, telefoane și sistem wi-fi.
O altă propunere importantă are în vedere garantarea transportului gratuit pentru elevi pentru toate tipurile de transport, pe tot parcursul anului calendaristic.
În plus, elevii trebuie să aibă parte de un program național de sprijin, ceea ce ar aduce mai multe tipuri de burse: de asistență socială (1.000 ron/lunar), socială (550 lei/lună), de studiu (450 lei/lună), de merit (470 lei/lună), de performanță (500 lei/lună).
Până în anul 2024, PSD și-a propus să aloce 6% din PIB pentru educație.

 

Voi continua cu Economia


* PSD susține siguranța locurilor de muncă. Pentru că nouă ne pasă de fiecare român, ne pasă de fiecare angajat și ne pasă de fiecare angajator.
Pentru PSD, reducerea impozitării muncii aduce: impozit zero la salariul minim, scăderea impozitului la salariații cu copii și scăderea impozitului la salariile <6000 de lei. În plus, la bonurile de masă, impozitul trebuie să fie zero, acestea fiind incluse în categoria veniturilor neimpozabile.
PSD oferă sprijin, în special, salariaților cu copii! Avem, așadar, în vedere: dublarea alocațiilor pentru copii, majorarea indemnizației de creștere a copilului, acordarea de vouchere pentru creșă, acordarea stimulentelor financiare pentru elevi, acordarea creditelor cu dobândă subvenționată de stat și acordarea bonificației la pensie pentru mame.
În atenție se află și angajatorii, cei care vor primi sprijin pentru menținerea și crearea locurilor de muncă, prin: programe, credite și granturi.

 

 

În altă ordine de idei, voi încheia cu Agricultura.


* În perioada 2017-2019, în guvernarea PSD, agricultura din România a fost în TOP. Am fost locul I în UE la producția de porumb și floarea-soarelui, am obținut peste 10,8 miliarde de euro (bani europeni) în conturile fermierilor, iar cifra de afaceri din agricultură a crescut cu 26%.
Din 6 decembrie, trebuie să reconstruim ceea ce a dărâmat PNL, și chiar avem de lucru!
Ne bazăm pe trei piloni strategici: finanțare justă și eficientă, securitate alimentară și durabilitatea activităților agricole.
PSD are soluțiile pentru agricultura românească, iar direcțiile strategice sunt: susținerea corectă și eficientă a sectorului agroalimentar, investițiile durabile în sectorul agroalimentar, producerea hranei suficiente și de calitate pentru români, consolidarea producției autohtone pentru asigurarea veniturilor stabile și cadrul legislativ coerent, care să susțină activitățile din sectorul agroalimentar.

 

 

 Poduri peste Argeş, centura de vest, zona metropolitană şi parcul industrial - pe agenda de parlamentar

 


 Reprezentaţi organizaţia piteşteană a PSD. Ce proiecte veţi susţine pentru municipiu din postura de parlamentar?


- Sunt la curent cu toate proiectele propuse de noul primar al Piteștiului, Cristian Gentea. Îl cunosc ca fiind o persoană ambițioasă, care cu siguranță va duce la bun final aceste proiecte. În calitate de parlamentar, voi încerca bineînțeles să le susțin, iar împreună să contribuim la dezvoltarea municipiului nostru.
Așadar, îmi doresc să fie finalizate proiecte precum:
* Realizarea a două noi poduri peste râul Argeș, pentru a se asigura decongestionarea traficului, unul în zona Mărăcineni care va asigura legătura cu autostrada Pitești – Sibiu, și altul în zona Lânăriei care va asigura legătura cu autostrada Pitești – București;
* Realizarea centurii de vest a orașului;
* Realizarea parcului industrial în Pitești;
* Realizarea zonei metropolitane.
Bineînțeles, voi sprijini municipiul Pitești în realizarea tuturor proiectelor pe care le are, pentru că piteștenii chiar merită tot ce este mai bun. Avem parte de un primar care arată deja că este extrem de implicat și sunt convins de faptul că, în următorii 4 ani, Piteștiul se va dezvolta foarte mult.

 

 

 

 Voi continua să susțin creșterile salariale, alocațiile, bursele de performanță din domeniul educaţiei

 


 Sunteţi cadru didactic şi, cu toate că de 4 ani aţi lăsat catedra şi managementul instituţiei pentru Camera Deputaţilor, sunteţi foarte conectat la problemele pe care le ridică foştii colegi. Ce propuneri legislative / întrebări / interpelări / demersuri veţi avea în domeniul educaţiei, mai ales în contextul noilor provocări aduse de pandemie?


- Cu prioritatea de a respecta legea, calitatea de parlamentar de Argeș mă obligă la a duce dorințele argeșenilor, ale administrațiilor locale și ale instituțiilor publice în plan național pentru a fi soluționate. Personal, privesc educația drept un factor strategic de dezvoltare. Educația a fost și va rămâne un domeniu de interes major, mereu pe agenda publică. Educația va continua să fie în atenția mea! În calitatea de cadru didactic, bazându-mă pe experiența managerială în cadrul instituțiilor de învățământ, cunosc foarte bine punctele tari, punctele slabe, amenințările și oportunitățile domeniului. Așa cum în precedenții patru ani am dorit să avem un sistem de învățământ performant, cu cadre didactice răsplătite pe măsura implicării lor, respectiv cu elevi stimulați de perspectivele sistemului educațional, la fel voi insista pe importanța domeniului.
Trebuie să ne mișcăm rapid, să avem în vedere problemele aduse în domeniu de pandemia COVID-19, să luăm cele mai bune decizii, să implementăm cele mai bune măsuri și să resuscităm acest domeniu fundamental pentru orice țară europeană a anului 2020. Alături de colegii parlamentari voi continua să susțin creșterile salariale, alocațiile, bursele de performanță din domeniu, deoarece stimularea trebuie să fie punctul de pornire pentru o educație curată și de perspectivă. Permanent am încercat să am o colaborare deschisă cu cetățenii și colegii din parlament, indiferent de orientarea lor politică. Până la urmă, datoria noastră este de a ne pune în slujba poporului.

 

 

 Este important ca alegătorii să aleagă oamenii care îi aleg pe ei

 


 Ce mesaj aveţi pentru argeşeni?


- Vreau să subliniez un lucru pe care, de altfel, l-am transmis permanent: alege oamenii care te aleg pe tine! Așadar, este de ajuns ca alegătorii să pună în balanță guvernarea PSD, dar și perioada recentă a guvernării PNL. Vor găsi, cu siguranță, concluziile necesare și își vor da seama cine este de fapt și cu adevărat cu ei. De aceea, este important ca alegătorii să aleagă oamenii care îi aleg pe ei. Mai ales că oamenii simt nevoia ca cineva să fie lângă ei, să le asculte nevoile și să îi reprezinte. Comunicarea și dialogul trebuie să primeze, pentru că oamenii ne aleg, iar noi trebuie să îi reprezentăm. 

 

Realizat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda PSD - Organizatia Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020