Nicolae Barbu vrea să construiască aqua park de 15 milioane euro la Valea Iaşului

Educaţia, sănătatea şi asistenţa socială au beneficiat în ultimii ani de o atenţie deosebită din partea administraţiei locale a comunei Valea Iaşului. Dovadă stau numeroasele investiţii iniţiate şi duse la bun sfârşit de primarul Nicolae Barbu. Lista obiectivelor finalizate în mandatul ce stă să se încheie include două grădiniţe, un dispensar, precum şi alte investiţii şi facilităţi pentru cetăţenii comunei.


►  Încă din primul an al actualului mandat, a fost finalizat şi dat în folosință obiectivul „Grădiniță cu program prelungit Mustățești”. Grădinița are un număr de 25 locuri, este dotată cu centrală pe gaze, grupuri sanitare în interiorul clădirii, sală de servire a mesei, pătuțuri rabatabile pentru odihna preșcolarilor, materiale specifice activităților. În anul 2019 a fost realizat aici şi un parc de joacă dotat cu cele necesare pentru școlari și preșcolari.


►  Un an mai târziu, era finalizată Grădinița cu Program Prelungit Valea Iașului din satul Ungureni, tot de 25 locuri, dotată cu centrală pe combustibil solid (lemn), grupuri sanitare în interior, sală de servire a mesei şi pătuțuri rabatabile. La fel ca şi la grădiniţa din Mustăţeşti, şi aici a fost realizat un parc de joacă.


►  În februarie 2018, a fost finalizat şi dat în folosință Dispensarul uman Valea Iașului, sat Ungureni. Dispensarul asigură condiții foarte bune de desfășurare a activității celor două cabinete medicale individuale (CMI), existând sală de așteptare dotată cu fotolii, grup sanitar precum și sală de tratament. În cadrul Dispensarului uman este și o farmacie care permite cetățenilor să cumpere operativ medicamentele prescrise.

► La Căminul Cultural Valea Iașului, în anul 2018, a fost construit un grup sanitar, asigurând astfel condiții corespunzătoare pentru utilizarea acestuia pentru activități culturale, serbări, spectacole, festivități.


„În perioada 2016-2020, am continuat să acordăm ajutoare de urgenţă pentru medicamente, pentru intervenţii medicale, pentru calamităţi, pentru situaţii familiare deosebite. De asemenea, am recompensat cu sume de bani elevii de liceu, locuitori ai comunei, care au obţinut la bacalaureat note mari şi acordăm premii elevilor şi profesorilor pentru rezultate deosebite la diferite concursuri şcolare şi sportive, precum şi indemnizaţii la întemeierea unei familii sau la naşterea unui copil, în valoare de 1.000 lei”, a enumerat primarul Nicolae Barbu câteva dintre măsurile de sprijin acordate locuitorilor comunei Valea Iaşului.

 


 Proiecte de viitor pentru tinerii din comună


Pentru mandatul 2020-2024, echipa primarului Nicolae Barbu - care îi are în componenţă pe Grigorescu Andrei, Gorunescu Emil, Bărbulescu C-tin-Marius, Sandu Valeriu Georgică, Bucur Oliver, Sorescu Gheorghe, Petricu Stelian, Iorga Ion, Vintilă-Ducu Nicoleta-Eugenia, Oprea Diana-Alexandra, Mihăilă Ramona, Duculescu Gheorghe, Mărgineanu Ion - are în plan noi proiecte destinate tinerilor şi copiilor. Astfel, pe 9 iulie 2020, Primăria Valea Iaşului a depus la Compania Naţională de Investiţii cererea de finanţare pentru construirea unui complex  sportiv în satul Ungureni. De asemenea, Nicolae Barbu are în vedere construirea pe teritoriul comunei Valea Iaşului a unui aqua-park, fie printr-un parteneriat public privat, fie cu fonduri europene, valoarea estimată fiind de 15.000.000 euro.