NEWS! Vader și Iulian Dîrnea au ieșit din arest! Rețeaua proxeneților de lux este de ieri acasă!

Vader, Iulian Dîrnea & Co au ieșit din arest! Rețeaua proxeneților de lux este de ieri acasă!

Tribunalul Argeș a decis marți după- amiază să îi scoată din spatele gratiilor pe Marius Alexandru (zis Vader), Iulian Dîrnea și alți numeroși membri ai grupării de proxenetism destructurată de DIICOT  în ultimele trei luni.  Vader, Dîrnea & Co au primit vestea bună în arestul IPJ Vâlcea, acolo unde erau “cazați” în arest preventiv din lipsa de spațiu la Poliția Argeș. Organele de anchetă implicate au fost de acord cu această măsură, motiv pentru care personajele cheie ale rețelei de proxenetism sunt deja acasă la această oră!     

"Admite cererile formulate de inculpaţii Dănilă Roberto-Marian, Dîrnea Iulian, Ivan Adrian-Gigi, Alexandru Marius-Ion, Alexandru Marius-Daniel, Popescu-Dumitru Alexandru, Cazacu Geovanni Adelin, Tudorache Marian, Ursu Flavius-Octavian, Bloju Alexandru-Florentin, Scarlat Ionuţ-Răzvan (...) Gheorghe Daniel, Tismănaru Marius-Claudiu şi sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti. În baza articolului 242 alineatul 2 din Codul de procedură penală, înlocuieşte măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpaţii Dănilă Roberto-Marian, Dîrnea Iulian, Ivan Adrian-Gigi, Alexandru Marius-Ion, Alexandru Marius-Daniel, Popescu-Dumitru Alexandru, Cazacu Geovanni Adelin, Tudorache Marian, Ursu Flavius-Octavian, Bloju Alexandru-Florentin, Scarlat Ionuţ-Răzvan, (...), Tismănaru Marius-Claudiu, cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri", se arată în sentința instanţei argeșene emisă.   

Rețeaua de proxenetism care face obiectul acestui dosar, cu ramificaţii în mai multe ţări din Europa, a fost înfiinţată în Piteşti, în 2011 şi a fost condusă de Marius Alexandru, cunoscut sub numele de „Vader” sau „Naşul”. La pachet cu acesta, la momentul destructurării  au fost săltaţi de mascaţi şi trimişi după gratii peste 30 de alți  membri ai reţelei care a făcut cel puţin 5 milioane de euro din prostituţia de lux.

Fetele erau agăţate de membrii reţelei prin celebra metodă „loverboy”, adică proxeneţii le făceau să se îndrăgostească după care, ca dovadă a iubirii pentru ei, le cereau tinerelor să se prostitueze. Fie cu forţa, fie din naivitate, multe fete au căzut în plasa peştilor lui Vader, săptămâna trecută devenind de notorietate cazul unei profesoare de franceză plasate în clubul Globe din Zurich chiar de către... soţul ei, unul dintre proxeneţi.
Clubul Globe din oraşul elveţian este cunoscut în zonă, inclusiv în ţările vecine, pentru serviciile prestate de fetele de aici, deviza localului fiind „Sex around the world”. Sex-clubul din Zurich este frecventat de numeroşi oameni cu bani - bancheri, șeici, prosperi oameni de afaceri din întreaga lume - dispuşi să cheltuiască o mică avere pentru serviciile sexuale ale tinerelor care „lucrează” aici. Printre fetele care făceau bani din prostituţie la acest club se numărau şi româncele trimise la produs de Vader şi de fostul fotbalist Iulian Dîrnea, de asemenea acuzat de proxenetism, care aveau contacte solide cu cei care coordonează localul elveţian şi care, în virtutea acestei strânse relaţii, plasau cu uşurinţă fetele în sex-clubul din Zurich - ca de altfel şi în alte cluburi selecte din Europa.

Personajele-cheie în rețaua de milioane de euro

Vader „Nașul” și Dîrnea „Lover Boy”

Marius Alexandru. 47 ani. Era cunoscut sub apelativul de „Vader” sau „Naşul” şi este considerat de investigatori ca fiind capul grupării, recunoscut ca lider absolut de către ceilalți membri. I se recunoştea autoritatea, fiind cel care îi învăţa pe băieţi cum să procedeze cu prostituatele, dar şi cel care media conflictele dintre aceştia. Pentru „sfaturile” date şi plasarea fetelor în cluburile de lux, Vader primea şi cadouri din partea proxeneţilor, aceştia oferindu-i între 500 şi 1.000 de euro. Conform datelor obţinute în urma monitorizărilor DIICOT, gruparea din Piteşti s-a format în 2011, iar Vader a aderat la aceasta în 2012, ajungând rapid s-o conducă. Prieten apropiat al lui Adi Minune (nașul altui proxenet arestat în aceeași rețea), Vader deținea toate conexiunile-cheie cu cluburile de lux din Europa.

Cel mai celebru din lotul arestaţilor din gruparea de proxeneţi este Iulian Dîrnea. Acesta a ieşit în evidenţă prin palmaresul de iubite celebre, cu care a apărut adesea în publicaţiile de cancan. Pe lista de iubite le are pe Roxana Vancea, Andreea Tonciu şi Mădălina Pamfile. Este cunoscut pentru excursiile exotice şi bolizii de lux cu care se afişa, dar şi pentru petrecerile cu celebrităţi la care lua parte. Acum doi ani, făcea furori pe internet cu fotografii realizate într-un avion privat alături de Floyd Mayweather Jr. Procurorii au prins o convorbire între el şi Giani Pârvu, arestat şi el în dosar, în care îi dădea lecţii despre cum să îşi ţină iubita pe care o băgase la produs în cluburi din Elveţia: „Ai grijă cu diva, să schimbi maşina la sfârşitul lunii, fă să-ţi fie bine că e perversă. Te iubesc. Fără milă. Fără dragoste!”.

CITITI SI... Reţeaua de prostituţie a lui Vader: Investeau mii de euro în „tunarea” prostituatelor de lux