NEWS! Teatrul Davila și Filarmonica anulează reprezentațiile!

NEWS! Teatrul Davila și Filarmonica anulează reprezentațiile!


Din cauza riscului de infecție cu coronavirus, două instituții din Pitești au decis să anuleze reprezentațiile pe care le aveau pregătite pentru următoarea perioadă.

Jean Dumitrașcu, directorul Filarmonicii Pitești anunță că a anulat concertele educative la care erau așteptați sute de elevi din Pitești și din alte localități argeșene, în contextul recomandării făcute de Ministerul Educației și Cercetării ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” să se desfășoare în sediul/incinta unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.

CITEȘTE ȘI .... SPECULĂ NESIMȚITĂ! Măști mai scumpe cu 500%! Procurorii din Italia s-au sesizat! Ai noștri când?


„Cred că vom anula și spectacolele programate luni, 9 martie 2020, ora 17.00 (Serbare Colegiul Național „I.C. Brătianu”), și Ziua Școlii „Mircea Eliade” (vineri, 13 martie 2020, ora 12.00). Pentru că Filarmonica Pitești înseamnă și implicare în organizarea a zeci de serbări pe an, nu doar concerte simfonice, joi seara... De altfel, la 3 februarie, am mai anulat un spectacol pe care un ansamblu din Ningbo, China, urma să îl susțină scena noastră, tot din motive de coronavirus”, a transmis Jean Dumitrașcu.

De asemenea, la Teatrul Alexandru Davila a fost anulat un spectacol. La recomandarea Inspectoratului Școlar, două clase au contramandat participarea la respectivul eveniment. 

CITEȘTE ȘI ... Dan Manu: Nicio viroză, cu atât mai mult COVID-19, nu se tratează cu antibiotice! (VIDEO)


Reamintim că Ministerul Educaţiei şi Cercetării a recomandat ca activităţile planificate în cadrul Săptămânii „Şcoala altfel” să se desfăşoare în sediul/incinta unităţilor de învăţământ, evitând în acest mod riscul apariţiei unor cazuri de îmbolnăviri. Și inspectoratele școlare județe au transmis anumite recomandări:

- Limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităţilor care implică deplasări în străinătate. În condiţiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul şcolar are obligaţia de a informa Direcţia judeţeană de sănătate publică, anterior revenirii în ţară, cu privire la destinaţie, durata deplasării şi numele persoanei/persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unităţile de învăţământ, certificat medical/adeverinţă medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.
- Limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective şcolare sau extraşcolare (simpozioane, conferinţe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau naţional).