NEWS! Sef de serviciu din Finante confirmat cu COVID 19!


Sfarsitul acestei saptamani a adus confirmarea existentei virusului COVID 19 si la nivelul unei alte institutii publice mari, cu personal numeros si contacte largi cu cetatenii si agentii economici, respectiv Finantele Publice Arges. 

Primul caz inregistrat (caz care va fi urmat de ancheta epidemiologica) este al unuia dintre sefii de serviciu din cadrul institutiei, internat deja la Spitalul Valea Iasului.

Finantistul argesean s-a simtit rau saptamana trecuta si a ajuns la SJU, unde - ca urmare a testarii - a fost confirmat cu COVID 19.

Contactele directe urmeaza sa fie stabilite de ancheta DSP, dar este evident ca avand in vedere sedintele operative frecvente care implica totii sefii de servicii, precum si intalnirile personale, numarul corect al contactilor este greu de evaluat. 

Mai mult, se pare ca inainte de a da semne de boala, respectivul sef de serviciu a participat la o intalnire/petrecere cu mai multi colegi si oameni de afaceri din Arges. 

Autoritatile sanitare atrag atentia ca transmiterea virusului SARS COVID 19 este deja comunitara la nivelul judetului Arges si al intregii Romanii si revin asupra recomandarilor conform carora purtarea mastilor in spatiile interioare, respectarea unei distante minime intre persoane si curatarea frecventa a mainilor sunt cele mai eficiente solutii in incercarea de a "ocoli" imbolnavirea.