O nouă situație dramatică la nivelul centrului privat de dializă Frasenius din Pitești. După ce, în timpul stării de urgență, centrul a fost zguduit de un val de îmbolnăviri în rândul pacienților și cadrelor medicale (inclusiv cu consecinte tragice de tipul decesului unora dintre pacienți), astazi s-a înregistrat o doua lovitură dură pe fond de COVID 19. Nu mai puțin de 15 pacienți dializați la Frasenius au fost testați pozitiv.

CITEȘTE ȘI ... România atinge un nou record negativ al infecțiilor cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

O situație extrem de gravă având în vedere starea lor de sănătate și vulnerabilitatile specifice afecțiunilor de care suferă.

Argeșul pare blestemat în acest al doilea val al epidemiei, întregistrând ieri 105 cazuri noi (raportate azi la ora 13:00) și ocupând locul I la nivel național în ceea ce privește numărul de cazuri noi. Capacitatea spitalelor covid din Argeș și a secției ATI este depășită de numărul mare al noilor pacienți. Despre dramele care se consumă în spitalele din Argeș puteți citi aici.

CITEȘTE ȘI ... Prefectul s-a întânit cu șefii Dacia: “Numărul cazurilor pozitive nu este îngrijorător”

Populația județului este rugată insistent să ia toate măsurile de protecție individuală, să evite aglomerațiile și ieșirile neesențiale, să poarte masca corespunzator în permanență în spațiile închise și în locuri aglomerate, să își curețe mâinile înainte de a atinge fața și să apeleze la ajutorul medicilor imediat ce constată apariția unora dintre simptomele COVID. Boala este mai ușor de tratat dacă este descoperită într-o fază incipientă, înainte să afecteze plămânii.