Numire PNL la Spitalul Judetean: Tiberiu Irimia-  noul director!

UPDATE, 27 aprilie 

Noul director al Spitalului Județean pe perioada situației de urgență este dr. Tiberiu Irimia, stomatolog, antreprenor în cadrul spitalului Dr Irimia, candidat în cursa internă a PNL pentru poziția de primar al Piteștiului.

,, În ultima perioadă, aproximativ jumătate dintre cazurile confirmate cu noul coronavirus de la nivelul județului Argeș a apărut în rândul personalului medical și al pacienților din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung și al Spitalului Județean de Urgență Argeș. 

Apariția unui număr mare de cazuri în aceste spitale are la bază o serie de probleme ce țin de managementul defectuos al acestor unități.

Cadrele medicale nu cunosc sau nu respectă procedurile, nu poartă echipamentele de protecție corespunzătoare.

Cazul medicului și al asistentelor care s-au prezentat la spital cu simptome specifice COVID 19 este reprezentativ în acest sens. 

Managerul spitalului nu a comunicat, nu a asigurat respectarea procedurilor la nivelul spitalului, nu a luat măsurile ce se impuneau într-o astfel de situație.

S-a optat pentru schimbarea managerului pentru a se putea implementa măsurile necesare pentru stoparea răspândirii focarului, pentru a aduce experiența managementului medical privat pentru rezolvarea problemelor de la SJU.

Așa cum managementul de tip militar este o opțiune viabilă pentru Direcția de Sănătate Publică Argeș, dl. Dr. Tiberiu Irimia, cu o experiență managerială îndelungată prin crearea și conducerea unui centru medical privat, obișnuit cu mediul concurențial, bazat pe obiective și indicatori de performanță, este soluția pentru redresarea SJU, eliminarea focarelor și reorganizarea activităților spitalului pentru a se putea oferi servicii medicale de urgență, de calitate, tuturor argeșenilor,  a explicat prefectul de Arges, Emanuel Soare ", despre modul în care a fost gândită schimbarea de la Spitalul Județean.

 

În această după amiază, managerul Spitalului Județean Argeș, Adriana Molfea, a fost suspendată din funcție, demers pe care prefectul de Arges îl anunțase de ceva vreme, dar că a stat până acum în pixurile din Ministerul Sănătății. 

În curând, autoritățile județene de la nivelul CJDU ar trebui să anunțe cine preia, deocamdată pentru o perioadă interimară, conducerea celei mai mari unitați medicale din județ. 

Adrianei Molfea i s-a imputat de către prefectul de Argeș că nu ar fi gestionat corspunzator problema Felix Sârboiu (medicul care a stat în spital cu simptomatologie vreme de 13 zile). 

Primul cap care a cazut în acest caz a fost cel al directorului DSP Arges, Sorina Hontaru.

Schimbarea vine într-un moment în care Spitalul Județean a fost "stabilizat".

De astăzi, trei secții sunt din nou funcționale: Maternitate, Neonatologie și Chirurgie Vasculară.

Majoritatea personalului vulnerabil a fost testat în sistem pcr.

De asemenea, astăzi, în ultima zi de lucru, Adriana Molfea a bifat achiziția pentru un aparat pcr propriu spitalului, contractul urmând să fie semnat în zilele imediat urmatoare.