Femeie venită din Italia - internată la Boli Infecțioase

Update 10 martie

Femeia care a ajuns, vineri, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean este în siguranță, în urma recoltării probelor de analize rezultatul fiind negativ.

Aceasta a rămas internată din cauza altor afecțiuni. De asemenea, pentru că nu au trecut cele 14 zile de când s-a întors din Italia, femeia este izolată.

„Avand in vedere starea precara de sanatate precum si lipsa conditiilor de acasa, am decis sa o tinem sub supraveghere la spital pana  va putea fi mutata, din nou, la domiciliul personal”, a transmis prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.


Știre inițială

News Alert! O femeie de 36 de ani, care se afla în carantină din data de 3 martie, în localitatea Capul Piscului,Merișani, va fi transportată cu izoleta la Secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean.

Se pare că femeia este suspectă de COVID- 19 (coronavirus). Solicitarea a fost făcută în urmă cu puțin timp, autoritățile fiind deja în drum spre locuința pacientei. Din primele informații, femeia s-ar fi întors din Italia, zona Bologna.

CITEȘTE ȘI ... Măsuri împotriva COVID-19! De azi: dispensere cu dezinfectanți pe autobuzele Publitrans

 

Reamintim că o altă sesizare a fost făcută în urmă cu aproximativ o săptămână în legătură cu un argeșean care a ajuns la Spitalul Județean după ce abia mai putea respira din cauza tusei. Acesta a intrat în panică și din cauza faptului că lucra la o firmă din Argeș care face transport în Italia. (CITEȘTE AICI)

În cele din urmă, omul nu a rămas internat, nefiind vorba despre suspiciune de COVID-19. În urma analizelor, nu s-a luat în calcul suspiciunea de coronavirus.


De asemenea, vă reamintim că la nivel național există 9 cazuri confirmate cu COVID-19. Dintre aceștia, trei au fost declarați vindecați. 

CITEȘTE ȘI ... Coronavirus: 2 cazuri confirmate într-o zi! Al nouălea pacient ...


 

Ce este COVID-19 și cum se manifestă

 

Coronavirusurile fac parte dintr-o familie numeroasa de virusuri, gasite atat la animale cat si la oameni. “Noul” Coronavirus (CoV) este o noua tulpina de Coronavirus care nu a fost identificata anterior la om. Acest nou tip de Coronavirus, numit 2019-nCoV nn a fost detectat anterior, inainte ca focarul sa fie raportat in Wuhan, China, in decembrie 2019.


Acest nou tip de Coronavirus provoaca boli respiratorii si poate fi transmis cu usurinta de la o persoana la alta, de obicei dupa un contact strans cu o persoana infectata prin inhalarea unor particule provenite din tuse, stranut, picaturi de saliva, secretii nazale. Virusul se poate transmite si indirect, prin atingerea suprafetelor sau obiectelor infectate. Nu se stie exact cat poate rezista virusul pe suprafetele exterioare, desi informatiile preliminare sugereaza ca 2019-nCoV poate supravietui cateva ore sau chiar mai mult. De aceea persoanele care traiesc sau calatoresc intr-o zona in care circula virusul 2019-nCoV pot prezenta risc de infectie.


Perioada de incubatie este perioada dintre momentul infectarii si debutul simptomelor clinice ale bolii. Estimarile curente ale perioadei de incubatie variaza intre 1-12 zile, cu estimari mediane de 5-6 zile. Aceste estimari vor fi perfectionate pe masura ce vor fi disponibile mai multe date.Conform rapoartelor recente este posibil ca persoanele infectate sa fie infectioase inainte de a prezenta simptome semnificative.


Persoanele infectate cu 2019-nCoV sau persoanele racite sau gripate, dezvolta de obicei simptome respiratorii precum febra, tusea, secretii nazale. Chiar daca multe dintre simptome sunt asemanatoare, acestea sunt cauzate de virusuri diferite. Este dificil sa se identifice boala doar pe baza simptomelor, de aceea testele de laborator sunt necesare pentru a confirma daca cineva este infectat cu acest nou tip de virus.


Reguli de urmat:

1. Spalatul frecvent pe maini cu apa si sapun, cel putin 20 de secunde.
2. Evitarea contactului cu oamenii care sufera de infectii respiratorii acute.
3. Evitarea atingerii ochilor, nasului, gurii daca mainile nu sunt igienizate.
4. Acoperirea nasului si gurii in timpul tusei sau stranutului, cu batiste de unica folosinta sau cu incheietura cotului.
5. Evitarea automedicatiei cu antivirale sau antibiotice.
6. Curatarea suprafetelor cu dezinfectanti pe baza de clor sau alcool.
7. Folosirea mastii de protectie in situatiile apropierii de oamenii bolnavi sau in caz de raceala. Mentionam ca trebuie folosita corect masca de protectie, astfel:
    - inainte de a pune o masca spalati-va pe maini cu apa si sapun sau folositi gel antibacterian pe baza de alcool;
    - acoperiti-va gura si nasul cu masca si asigurati-va ca nu exista decalaje intre fata si masca;
    - evitati sa atingeti masca pe timpul folosirii, sau daca o faceti, mainile sa fie igienizate;
    - inlocuiti masca cu una noua, daca aceasta se umezeste si nu reutilizati mastile de unica folosinta;
    - pentru a scoate masca NU atingeti partea din fata a mastii, o puteti da jos din spate;
    - aruncati imediat masca la cosul de gunoi si spalati-va pe maini cu apa si sapun sau cu gel antibacterian pe baza de alcool.
8. Apelati la 112 daca aveti febra sau tuse si ati calatorit in tari cu cazuri confirmate de persoane infectate cu Coronavirus si specificati acest lucru dispecerului.