O nouă explozie la Kabul - Un soldat român a murit

UPDATE, ora 12:30

Un militar român a murit, joi, într-un atac din Kabul (Afghanistan), spun surse oficiale pentru STIRIPESURSE.RO.

Cel puțin trei persoane au murit și alte 30 au fost rănite, a transmis directorul spitalului la care au fost transportate victimele.

Firdaus Faramarz, purtător de cuvânt al poliției din Kabul, a anunțat că explozia a avut loc în Districtul Nouă al Poliției și cel mai probabil a vizat zona Shashdarak, în care se află sediile serviciilor naționale de securitate din Afganistan.

O explozie puternică s-a produs joi în centrul capitalei afgane Kabul, în apropierea cartierului general al NATO şi a unor birouri guvernamentale, între care principalul serviciu de informaţii afgan, informează dpa şi EFE.

CITEȘTE ȘI ... (video) Atacul terorist de la Kabul a vizat Ambasada României! Un angajat a murit

Potrivit Reuters, explozia a fost provocată de un atacator sinucigaş care s-a aruncat în aer.
Deflagraţia a avut loc la ora locală 10:10 (05:30 GMT) în cartierul Shash Darak din estul Kabulului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi, care a adăugat că ţinta atacului nu este clară.

Deocamdată nu există informaţii cu privire la eventuale victime. Imagini de la locul exploziei, postate pe social media, arătau un fuior de fum alb ridicându-se către cer. Atacul - care momentan nu a fost revendicat - se produce în plin proces de negocieri între SUA şi talibani, aminteşte EFE.

CITEȘTE ȘI ... Tichete de 250 de lei pentru toți elevii. Ce trebuie să facă părinţii

Reamintim că un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, într-un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini


Sursa: Digi24.ro