Bătrână bolnavă de COVID s-a sinucis în Spitalul de la Câmpulung!

Incident grav la Spitalul din municipiul Câmpulung. O femeie, în vârstă de 70 de ani, diagnosticata cu mai multe probleme de sănătate, printre care și COVID-19, nu a mai suportat durerile și și-a pus capăt zilelor. Pacienta a fost găsit cu venele tăiate, în această dimineață.

CITEȘTE ȘI ... Ministrul Sănătății a schimbat directorul Spitalului Câmpulung!

Femeia, din Pitești, a fost internată pe 22 aprilie la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, confirmată COVID pe 23 aprilie și transferată, în aceeași zi, la Spitalul Municipal Câmpulung. Aceasta a rămas internată la Secția de Infecțioase a unității medicale din municipiu până azi-noapte când pacienta și-a luat zilele.

Conform managerului interimar al Spitalului Câmpulung, Andrei Aron, piteșteanca prezenta și alte probleme de sănătate, suferind de insuficiență renală cronică. Din data de 28 aprilie, bătrâna a refuzat să-și mai ia tratamentul, deși nu prezenta forme grave ale bolii cauzate de infecția cu COVID-19 și i s-a recomandat un consult psihiatric, care s-a și făcut. În urma consultului, femeia a primit un tratament medicamentos pentru depresie. 

CITEȘTE ȘI ... "Metoda Covid"- Un nou tip de înșelăciune!

Personalul medical din spital a verificat-o de patru ori în timpul nopții de vineri spre sâmbătă. Din păcate, la ultima verificare, din această dimineață, femeia a fost găsită moartă, provocându-și răni incompatibile cu viața.
Se pare că femeia avea o fiică, aflată acum în izolare la domiciliul fiind contact direct al acesteia. În acest context, fiica argeșencei decedate nu se poate ocupa de aspectele administrative ale înmormântării. 

”Astăzi, la ora 05:45, am fost sunat de către Serviciul de Urgență că am avut un eveniment neplăcut în cadrul unității. O pacientă COVID pozitiv, în vârstă de 70 de ani, a fost găsită decedată la salonul de Boli Infecțioase. Femeia avea ceva antecedente, era dializată de 14 ani. Pacienta a fost internată pe data de 22 aprilie, la ora 13:20, la Secția de la TBC ca suspect. S-au recoltat problele, iar pe 23 aprilie s-au pozitivat, femeia fiind transferată la Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Municipal.

După internare a urmat o perioadă cu evoluție bună, tratamentul a funcționat destul de bine, parametrii au fost din ce în ce mai buni. Pe data de 28 aprilie, dansa a avut un moment de cadere emoțională cand a vrut să refuze tratamentul și atunci am considerat că ar fi în regulă să meargă la un consult la Psihiatrie. S-a făcut acest consult pe data de 28 aprilie când domnul doctor a constatat că suferă de o mică depresie. I s-a recomandat un tratament care s-a si implementat în schema de tratament. A avut acest tratament de pe 28 aprilie. 

În cursul nopții a fost vizitată de patru ori de către personalul de la Boli Infecțioase. La ora 01:20 a avut chiar un consult, unde s-au luat parametrii și erau foarte buni, era saturația foarte bună, temperatura era normală. La ora 02:20 a fost din nou vizitată, doamna dormea. La ora 04:20 - 04:30 a fost vizitată iar, doamna dormea, iar la ora 05:45, când a fost următoarea vizită, doamna a fost găsită decedată.

În rest, s-a respectat procedura conform situației de urgență. Prefectul a fost informat, la fel și DSP Argeș și Poliția. Oamenii legii au venit, au constatat cele întâmplate, au făcut ancheta la locul evenimentului. A venit Medicina Legală și a transportat trupul neînsuflețit la Pitești. Procedurile au fost respectate exact ca la carte începând cu intrarea și ieșirea din salon. Toată lumea a fost echipată și pregătită. S-au respectat absolut toate normele impuse în această situație. Familia fost informată de către Poliție. ”, declară Andrei Aron, manager interimar al Spitalului Câmpulung.

 

Trupul ei a fost transferat la Pitești, la Serviciul Județean de Medicină Legală, în vederea efectuării autopsiei.  Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

”Polițiștii au efectuat cercetări, cu respectarea măsurilor de protecție individuală, iar în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 192 din Codul Penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung. ”

 

CITEȘTE ȘI ... Căprior eliberat de pompieri!

 

Până astăzi, 2 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 12.732 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.547 au fost declarate vindecate și externate. În județul nostru, numărul cazurilor confirmate cu virusul COVID – 19 se menține la nivelul de ieri, în total fiind pozitivi până la această dată 143 de argeșeni.

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Șmecher cu pistol și bolid amendat cu 22.000 lei


755 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea și Călărași, au decedat.

CITEȘTE ȘI ... Ziua și recordul la amenzi în Argeș !


Conform ultimelor statistice prezentate de Grupul de Comunicare Strategică, în Argeș, 12 persoane au decedat din cauza infectării cu noul coronavirus. Ultimul deces este un bărbat, în vârstă de 70 de ani, internat la Spitalul Județean de Urgență Pitești pe 10 aprilie, la secția de Oncologie pentru tratament. Pe data de 25 aprilie a fost transferat la Spitalul Orășenesc Mioveni, după ce testul pentru COVID-19 a venit pozitiv. Ieri, de 1 mai, argeșeanul a decedat. Menționam că bărbatul suferea și de alte afecțiuni, cum ar fi: Neoplasm rectal cu metastaze generalizate, Fibrilație atrială cronică, Boală renală cronică.