ARGEȘ: 193 de persoane izolate la domiciliu! Femeia venită din Italia este ...

Update 10 martie, ora 11:30

Noi informații despre numărul persoanelor din Argeș care sunt izolate la domiciliu. Potrivit autorităților, cifrele sunt într-o ușoară scădere față de săptămâna trecută. La această oră, 193 de oameni sunt izolați la domiciliu, aceștia fiind în continuare monitorizați de către DSP Argeș.

De asemenea, femeia care a ajuns, vineri, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean este în siguranță, în urma recoltării probelor de analize rezultatul fiind negativ. (CITEȘTE AICI)

Aceasta a rămas internată din cauza altor afecțiuni. De asemenea, pentru că nu au trecut cele 14 zile de când s-a întors din Italia, femeia este izolată.

„Avand in vedere starea precara de sanatate precum si lipsa conditiilor de acasa, am decis sa o tinem sub supraveghere la spital pana  va putea fi mutata, din nou, la domiciliul personal”, a transmis prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

 

Update 5 martie, ora 16:30

Potrivit prefectului județului Argeș, 215 de persoane se află izolate și monitorizate la domiciliu, starea lor fiind bună.

În acest moment, nu avem persoane în carantină.

 

CITEȘTE ȘI ... Al doilea român vindecat de Coronavirus!

 

 

Update 2 martie, ora 11:30

Conform ultimelor date, 175 de persoane se află izolate și monitorizate la domiciliu.

Update 2 martie, ora 09:00

Potrivit prefectului județului Argeș, încă 11 persoane sunt izolate la domiciliu, numărul acestora crescând la 172 pe teritoriul județului nostru. 

Nu avem persoane în carantină, însă, există 7 argeșeni în carantină, în Capitală.

De asemenea, bărbatul din Gorj care fusese prima persoană depistată cu coronavirus din România nu mai este infectat. Acesta poate fi acum externat, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului.
 

Update 1 martie, ora 10:00

Duminică, 1 martie: 161 de argeșeni - izolați la domiciliu

Teama de coronavirus face ca numărul persoanelor izolate să crească pe zi ce trece. La această oră, în Argeș există 161 de oameni izotați și monitorizați la domiciliu. Din fericire, nu există persoane în carantină în județul nostru.

Reamintim, însă, că în Capitală sunt 7 argeșeni care se află în carantină.

Update 29 februarie, ora 10:00

Sâmbătă, 29 februarie, ora 10:00: 147 de argeșeni izolați la domiciliu

Numărul persoanelor izolate la domiciliu a crescut. Potrivit autorităților, la această oră, 147 de argeșeni sunt izolați și monitorizați. Din fericire, nu există persoane în carantină în județul nostru, însă 7 argeșeni sunt în carantină la București.

Vineri au fost confirmate  două noi cazuri de coronavirus în România. Este vorba de un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara. Aceștia s-au întors în țară din Italia.

Pe de altă parte, autoritățile au anunțat că bărbatul din Gorj (primul caz confirmat) care a fost diagnosticat miercuri cu coronavirusul Covid-19 nu mai este infectat, potrivit unui test făcut vineri.

Tânărul de 25 de ani va fi testat din nou, până luni. Dacă și cel de-al doilea test va ieși negativ, iar bărbatul nu va prezenta simptome, el va fi externat de la Institutul Matei Balș, unde se află acum.

Update 28 februarie, ora 12:00

Vineri, 28 februarie, ora 12:00: 122 de argeșeni izolați la domiciliu.
La nivelul județului nu există persoane în carantină, conform datelor oferite de Prefectura Argeș. De asemenea, autoritățile susțin că toți argeșeni care vin din Italia, atât din cele 12 localități afectate de Coronavirus, cât și din zonele limitrofe, vor fi izolați la domiciliu.

Datele arată că, zilnic, între România și Italia, călătoresc peste 4000 de români, șansele fiind mari ca printre aceştia să fie şi mulţi argeșeni.

Reamintim că miercuri seara a fost confirmat primul caz în România, și anume, în județul Gorj. Este vorba despre un bărbat care ar fi intrat în contact cu italianul, în vârstă de de 71 de ani, care a vizitat România.

Upadate 27 februarie, ora 14:00

Marți, 25 februarie, ora 20:00 - 51 de persoane din Argeș izolate la domiciliu
Miercuri, 26 februarie, ora 10:40 -  60 de persoane din Argeș izolate la domiciliu
Joi, 27 februarie, ora 8:00 - 74 de persoane din Argeș izolate la domiciliu 
Joi, 27 februarie ora 14:00 - 100 de persoane din Argeș izolate la domiciliu

Reamintim ca toate aceste persoane sunt argeșeni care au calatorit in aceasta perioada in regiunile Lombardia si Veneto (dar nu in zonele de risc)  si membrii ai familiilor lor.

CITEȘTE ȘI ... TOATĂ FAMILIA rămâne 14 zile în casă, nu doar cel venit din Italia! Este oficial! Apel la responsabilitate!

 

De asemenea, autoritățile județene au mai primit în cursul zilei de astăzi încă 100 de chestionare completate în aeroporturile din București de către cetățeni din județul nostru care tocmai ce au aterizat din zonele de risc.

Update 27 februarie, ora 09:15

74 de argeșeni sunt izolați la domiciliu. Din fericire, până la această oră, nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus pe teritoriul județului nostru.

Reamintim că miercuri seara a fost confirmat primul caz în România, și anume, în județul Gorj. Este vorba despre un bărbat care ar fi intrat în contact cu italianul, în vârstă de de 71 de ani, care a vizitat România, weekendul trecut, iar apoi a fost confirmat cu coronavirus la Rimini, în Italia. Datele autorităților române arată că 44 de persoane s-au aflat în avion cu acesta, când a venit în România şi apoi când a plecat, dar şi alte persoane cu care a avut contact în judeţul său.


 

Cinci argeșeni în carantină într-o locație din București.

 

Conform unei informări transmisă de către DSP București către autoritățile din Argeș, toți cei cinci au fost plecați în Italia, într-una dintre cele 11 localități considerate ca fiind epicentrul virusului în respectivul stat european.

CITEȘTE ȘI ... Cum să protejezi de epidemie un popor care zice “Decât să plângă mama...” CoronoSărăcia și CoronoProstia

 

Conform ultimei actualizări, datând din 24 februarie 2020, aceasta este lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă a COVID-19:
- China continentală
- Provincia Lombardia
- Regiunea Veneto

Localități din Lombardia și Veneto: Vo Euganeo, Codogno,Castiglione d`Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico,  Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano

Localitate din Regiunea Piemonte: Cumiana
 

REGULI!

Persoanele care vin din China Continentală sau din una din cele 12 localități din Italia intră în carantină timp de 14 zile, în spații special destinate în acest scop, imediat după revenirea în România.
 

Persoanele din alte localități din Provincia Lombardia și Regiunea Veneto intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat după revenirea în România.

Numerele de telefon la care persoanele pot anunta intoarcerea din tarile afectate de Coronavirus sunt:
- 0725 658 000
- 0760 699 102
- 0248 211 775
- 0248 224 015 / interior 183, între orele 08.00 – 16.30 și 0766 075 165, între orele 16.30 – 08.00.

 


 


INFO!!!

Între timp, cazul tinerei de 21 de ani, din Băiculești - Argeș, internată în cadrul Spitalului Victor Babeș, după ce a revenit de la Roma și a prezentat simptome specifice unei viroze puternice, a fost exclus de pe lista neagră întrucât analizele au ieșit negative. Fetei i s-a recoltat exudat, iar rezultatul analizelor a infirmat suspiciunea de Coronavirus. 

În afara celor 5 argeșeni aflați în carantină  în București, la nivelul județelui Argeș există aproximativ 60 de persoane izolate la domiciliu, toate venite din zona Lombardia sau Veneto.

 

 


 

 

Ce este COVID-19 și cum se manifestă

 

Coronavirusurile fac parte dintr-o familie numeroasa de virusuri, gasite atat la animale cat si la oameni. “Noul” Coronavirus (CoV) este o noua tulpina de Coronavirus care nu a fost identificata anterior la om. Acest nou tip de Coronavirus, numit 2019-nCoV nn a fost detectat anterior, inainte ca focarul sa fie raportat in Wuhan, China, in decembrie 2019.


Acest nou tip de Coronavirus provoaca boli respiratorii si poate fi transmis cu usurinta de la o persoana la alta, de obicei dupa un contact strans cu o persoana infectata prin inhalarea unor particule provenite din tuse, stranut, picaturi de saliva, secretii nazale. Virusul se poate transmite si indirect, prin atingerea suprafetelor sau obiectelor infectate. Nu se stie exact cat poate rezista virusul pe suprafetele exterioare, desi informatiile preliminare sugereaza ca 2019-nCoV poate supravietui cateva ore sau chiar mai mult. De aceea persoanele care traiesc sau calatoresc intr-o zona in care circula virusul 2019-nCoV pot prezenta risc de infectie.


Perioada de incubatie este perioada dintre momentul infectarii si debutul simptomelor clinice ale bolii. Estimarile curente ale perioadei de incubatie variaza intre 1-12 zile, cu estimari mediane de 5-6 zile. Aceste estimari vor fi perfectionate pe masura ce vor fi disponibile mai multe date.Conform rapoartelor recente este posibil ca persoanele infectate sa fie infectioase inainte de a prezenta simptome semnificative.


Persoanele infectate cu 2019-nCoV sau persoanele racite sau gripate, dezvolta de obicei simptome respiratorii precum febra, tusea, secretii nazale. Chiar daca multe dintre simptome sunt asemanatoare, acestea sunt cauzate de virusuri diferite. Este dificil sa se identifice boala doar pe baza simptomelor, de aceea testele de laborator sunt necesare pentru a confirma daca cineva este infectat cu acest nou tip de virus.


Reguli de urmat:

1. Spalatul frecvent pe maini cu apa si sapun, cel putin 20 de secunde.
2. Evitarea contactului cu oamenii care sufera de infectii respiratorii acute.
3. Evitarea atingerii ochilor, nasului, gurii daca mainile nu sunt igienizate.
4. Acoperirea nasului si gurii in timpul tusei sau stranutului, cu batiste de unica folosinta sau cu incheietura cotului.
5. Evitarea automedicatiei cu antivirale sau antibiotice.
6. Curatarea suprafetelor cu dezinfectanti pe baza de clor sau alcool.
7. Folosirea mastii de protectie in situatiile apropierii de oamenii bolnavi sau in caz de raceala. Mentionam ca trebuie folosita corect masca de protectie, astfel:
    - inainte de a pune o masca spalati-va pe maini cu apa si sapun sau folositi gel antibacterian pe baza de alcool;
    - acoperiti-va gura si nasul cu masca si asigurati-va ca nu exista decalaje intre fata si masca;
    - evitati sa atingeti masca pe timpul folosirii, sau daca o faceti, mainile sa fie igienizate;
    - inlocuiti masca cu una noua, daca aceasta se umezeste si nu reutilizati mastile de unica folosinta;
    - pentru a scoate masca NU atingeti partea din fata a mastii, o puteti da jos din spate;
    - aruncati imediat masca la cosul de gunoi si spalati-va pe maini cu apa si sapun sau cu gel antibacterian pe baza de alcool.
8. Apelati la 112 daca aveti febra sau tuse si ati calatorit in tari cu cazuri confirmate de persoane infectate cu Coronavirus si specificati acest lucru dispecerului.