Ness confiscat de poliție! 6 lei cutia!

Aproape 14.000 de cutii de ness Millicano au fost scoase la vânzare de Fisc şi de Poliţia Argeş. Cele două instituţii anunţă că este vorba de o superofertă, având în vedere că o cutie de 170 grame este vândută cu 6 lei, în condiţiile în care la Tesco, în Marea Britanie, acelaşi produs se vinde cu circa 20 de lei. Singura problemă este că data de expirare este de 30 septembrie 2016.
Nessul poate fi cumpărat şi angro, dar şi la bucată, de la magazinul de confiscate situat în spatele Pieţei Găvana din Piteşti.

CITEȘTE ȘI ... ACUM! Foc în Trivale- în zona de vile!

 

Povestea Nessului confiscat

Produsele provin din captura făcută de poliţie în urma unei razii la Căteasca şi Răteşti, derulată în luna octombrie 2015. Conform comunicatului transmis de IPJ Argeş la acel moment, cei vizaţi făceau parte dintr-o grupare bănuită de mai multe înşelăciuni. Modul de operare era următorul: prin utilizarea datelor de identificare ale unor societăţi comerciale fictive, cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internaţional de marfă, pe care nu le-ar fi onorat. După confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinaţia prestabilită, ci erau deviate spre teritoriul României, utilizând documente de transport false. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piaţa neagră la preţuri subevaluate. Pe scurt, încărcau marfa, dându-se transportatori de bună-credinţă, apoi schimbau numerele de înmatriculare, falsificau actele şi duceau totul în ţară. La percheziţii, pe lângă tone de aluminiu şi alte produse, oamenii legii au găsit şi cele 13.800 de cutii de cafea instant. Mărfurile erau furate din Italia, Olanda sau Franţa, iar prejudiciul calculat de anchetatori ajunge la 1 milion de euro. Acum, statul trece la valorificarea capturii, cu discount.