Nereguli grave la Carrefour! Pește stricat, carne ținută în condiții nepotrivite

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului anunță că a găsit nereguli majore în timpul unui control de amploare care a avut loc în 14 magazine Carrefour din țară.

Inspectorii au descoperit pește alterat (cu ochi opaci, carne lipsită de fermitate și miros neplăcut) care urma să fie comercializat.

Totodată, într-un magazin Carrefour din Constanța inspectorii au constatat că angajații nu curățau suficient cuptorul în care se gătea mâncare vândută clienților. De asemenea, în Brașov s-a descoperit că bucăți de carne de porc erau tinute in conditii cu totul nepotrivite, riscand sa se contamineze si, posibil, sa-l imbolnaveasca pe consumator.

In Carrefour Mega Mall din Bucuresti, in schimb, inspectorii au constatat ca mancarea gatita nu era tinuta la temperatura potrivita, impusa de lege.

În alte magazine din acelasi lant - cum ar fi cel din Satu Mare - angajatii lipeau noi etichete pe produsele alimentare considerate de lux (cum ar fi prajiturile macarons), pentru a le prelungi termenul de valabilitate.