Nepoata fostului director de la ICN: ”Am visat la acest moment de mult timp”

UPDATE, ora 19:00

Bianca Andreescu (15 WTA, 19 ani), canadianca cu origini românești care a uimit lumea tenisului în 2019, și-a adjudecat trofeul la US Open, după o finală  în fața Serenei Williams (37 de ani, 8 WTA).

Tânăra sportiva s-a impus cu scorul de 6-3, 7-5, după o oră și 41 de minute de joc și devine prima reprezentantă a Canadei ce câștigă un titlu de Grand Slam. De asemenea, Andreescu câștigă primul trofeu de Grand Slam din carieră și va urca pe locul 5 WTA, depășind-o astfel pe Simona Halep, care coboară pe 6. 

Bianca Andreescu a început să plângă în timpul conferinței de presă susținută după victoria uriașă cu Serena Williams. Jucătoare de 19 ani din Canada a avut emoții mari înainte de finala de la US Open.

”Cum ai vizualizat această finală? Ce ți-a trecut prin cap în trecut, atunci când te-ai gândit la o finală la US Open cu Serena Williams?”, a fost întrebarea care a făcut-o să plângă pe Andreescu.

”Nu este singura dată când am vizualizat acest meci. E o nebunie”, a spus Andreescu, care apoi a început să plângă. După ce s-a relaxat, sportiva de 19 ani a continuat.
”Am visat la acest moment de mult timp. Speram să fiu la acest nivel. În fiecare zi m-am gândit la asta. Faptul că a devenit realitate e incredibil”, a spus Andreescu.


Sursa: digisport.ro

 

Bianca Andreescu, aflată pe locul 15 WTA, s-a calificat în premieră în finala US Open, unde o va înfrunta pe Serena Williams (locul 8 WTA). 

Sportiva s-a impus în semifinale în faţa elveţiencei Belinda Bencic, scor 7-6 (3), 7-5, după un meci de două ore şi 13 minute.

Serena Williams şi Bianca Andreescu s-au întâlnit şi în finala turneului de la Toronto, unde sportiva americană a abandonat.

Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, este nepoata nepoata fostului director de la ICN (Institutul de Cercetări Nucleare), Nicolae Andreescu. În anii '90, tatăl sportivei a emigrat în Canada. Primele lecții de tenis le-a luat când era mică, chiar la Pitești, când părinții ei s-au reîntors în tara pentru câțiva ani. Primul ei profesor a fost Gabriel Hristache, antrenor de tenis și astăzi la Pitești.