Nelu Tătaru ia în calcul noi relaxări ale măsurilor impuse la începutul pandemiei


Ministrul Sănătății - Nelu Tătaru a explicat că deși luna septembrie va fi una destul de grea, în care se vor redeschide restaurantele, teatrele şi cinematografele, va începe şi şcoala şi vor avea loc alegeri, existând riscul creşterii numărului de îmbolnăviri, se vor relaxa măsurile şi în industria balneară.

Ministrul Sănătăţii a declarat vineri, la Miercurea Ciuc, că Guvernul ia în calcul relaxarea restricţiilor din industria balneară, respectiv reluarea terapiilor hidrice, în a doua parte a lunii septembrie.

„Avem o lună septembrie destul de grea, în care asumăm anumite măsuri de reluare a activităţii. După cum aţi putut afla, aseară, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi în şedinţa de Guvern, deja preconizăm pentru 1 septembrie o reluare a activităţii în spaţiile de servire închise, în teatre, cinematografe. Avem un risc asumat de creştere a numărului de cazuri noi.

Este o lună de campanie electorală, urmează ce pentru mine este cel mai important, începerea anului şcolar şi apoi avem şi alegeri locale, pe 27. În contextul evoluţiei, într-o primă parte a acestei luni, gândim în partea a doua şi acele măsuri de reluare a activităţii chiar şi pentru terapiile hidrice, în condiţii de securizare”, a declarat ministrul Sănătăţii.