Nelida Ghițulescu:”O femeie de succes reușește să îmbine cariera cu o viață de familie fericită”

Luna trecută a marcat pentru Nelida Ghițulescu un moment esențial al dezvoltării profesionale, și anume susținerea tezei de doctorat în Sociologie în cadrul Universității Craiova, alegând, deloc întâmplător, ca temă „Adopția”.  Nelida Ghițulescu este preşedinte al Sucursalei Argeș a CNASR (Colegiul Național al Asistenților Sociali) din anul 2012 și membru al Comisiei de avizare și atestare profesională a CNASR. În anul 2015, a obținut premiul de excelenţă pentru promovarea profesiei liberale de asistent social. Și-a dorit totdeauna să lucreze cu și pentru oameni, iar întregul traseu profesional a demonstrat că a făcut alegerea cea mai bună. A lucrat timp de 5 ani ca  asistent social în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, timp în care s-a ocupat și de o organizație neguvernamentală, înființând în acea perioadă - în parteneriat cu administrațiile locale - un centru de zi pentru copiii aflați în dificultate în mediul rural și un centru de zi pentru persoanele adulte cu handicap. În perioada 2005-2007, a ocupat funcția de șef serviciu în cadrul DGASPC Argeș, coordonând în acea perioadă două proiecte PHARE. Au urmat doi ani în care a fost șef Serviciu control, sinteze, monitorizare din cadrul Inspectoratului Social Regional, Regiunea Sud-Muntenia. Din 2010, coordonează, verifică, monitorizează, asigură analiza și decizia asupra activității din cadrul Biroului Adopție și Postadopție al DGASPC Argeș. Tot din același an își exercită profesia și în regim privat.


Explică, cu multă substanță, tabloul femeii manager, care are șansa de a demonstra în poziție de conducere:

„Deși, în ultimii ani, lucrurile s-au schimbat foarte mult, iar femeile au pătruns cu succes, în viața socială, în lumea afacerilor și chiar în politică, mai există rețineri în ceea ce privește atitudinea societății față de ele. Încă trăim într-o lume a bărbaților. Femeia nu e sexul slab, așa cum se spune, pentru că în sufletul și în mintea unei femei există o forță extraordinară și - dacă este lăsată să demonstreze ce poate să facă - o femeie are toate șansele să performeze, indiferent de domeniu. Femeia nu e doar un accesoriu la brațul unui bărbat, ci e un partener de nădejde. Și femeile, și bărbații au calități incontestabile. Cu siguranță, o femeie are aptitudini native în ceea ce privește comunicarea și modul de a relaționa cu cei din jur. Ceea ce e un mare plus. De asemenea, datorită sensibilității ei naturale și capacității de a comunica mult mai ușor, o femeie manager știe cum să facă personalul din subordinea sa să se simtă prețuit. Iar acesta, cu siguranță, e un talent de necontestat. Un alt aspect important este acela că o femeie de succes reușește să îmbine cariera cu o viață de familie fericită. Știe să se facă plăcută, să fie îndrăzneață, dar fără a fi ostentativă. Dacă este și cultivată, rafinată, elegantă, din punct de vedere al vestimentației, dar mai ales al comportamentului în relația cu ceilalți, sigur are toate ingredientele necesare pentru a reuși și pentru a cuceri. Și partenerii de afaceri, dar și pe cei pe care îi are în subordine. Personal, deși pare o iluzie, cred și în puterea femeii de a schimba lumea. Pentru că femeile sunt, în general, mai capabile decât bărbații, să recunoască emoțiile altora, dar mai ales, să își transmită propriile emoții. Un alt aspect important este acela că, indiferent de domeniul de activitate, femeile își arată adevărata natură și scot la suprafață, capacitățile creatoare.”


Nelida Ghițulescu și-a ales ca model în viață pe mama sa:

„Ea e modelul meu, fără doar și poate. În afară de ea, toate femeile care, de-a lungul vremii, au reușit să dea valoare unor principii ce au influențat istoria umanității, în general, sunt modele adevărate pentru fiecare dintre noi.”