Nelida Ghiţulescu: Femeia e viață. Pe umerii ei stă această frumoasă binecuvântare

Începând cu anul 2012, Nelida Ghiţulescu este preşedinte al Sucursalei Argeş a Consiliului Naţional al Asistenţilor Sociali din România. Deţine, de asemenea, funcţia de șef birou Adopţii şi Postadopţii, în cadrul DGASPC Argeş. De asemenea, este posesoarea unui portofoliu profesional vast în ceea ce priveşte specializările postuniversitare, iar în 2020 şi-a încununat dezvoltarea profesională prin susţinerea tezei de doctorat în Sociologie în cadrul Universităţii din Craiova. În domeniul de activitate pe care îl reprezintă, pe primul loc pune omul şi nevoia acestuia de a fi ajutat şi sprijinit.

 

 

Există femei din domeniul dumneavoastră de activitate care v-au servit ca inspiraţie, ca model?


- Asistența socială în România vine din vremuri îndepărtate, dar a trecut, de-a lungul vremii, prin perioade grele. Cu toate acestea, a cunoscut expansiunea datorită unor oameni dedicați acestui domeniu atât de complex și interesant, deopotrivă. Printre ei se numără românce remarcabile, care nu doar că au scris istorie în privința asistenței sociale, ci au reușit să rămână repere demne de urmat, până în zilele noastre și sunt convinsă că ele nu vor fi uitate nici de generațiile viitoare. Domnița Bălașa, doamna Elena Cuza, Katerina Cantacuzino, regina Maria sunt doar câteva dintre femeile care m-au inspirat prin faptul că au ridicat acțiunile lor de a face bine la rang de artă. 

 

 

Dați-mi exemplul unei lecţii de leadership pe care aţi învăţat-o de-a lungul carierei!


- Profesia mea e mai mult decât o profesie. Este dedicare pură și e tărâmul celor care fac din a dărui esența vieții lor. În acest tărâm primim zilnic lecții de voință, de putere, de curaj și încredere. Dar, mai presus de orice lecție, se află lecția încurajării și a ridicării moralului acelora care ne înconjoară. De aceea, cred că acest drum nu e pentru oricine, căci trebuie să găsești în propria ființă, zi de zi, puterea de a refuza să te lași sau să te simți înfrânt. Fărâma de speranță pe care o dai celorlați poate face din lumea celor pierduți pe cărările vieții o lume mai bună.

 

 

Cum definiţi rolul femeii în societate, raportat la vremurile noastre? 


- Indiferent de veacuri, că i-a fost sau nu recunoscut ori greu acceptat, rolul femeii în societate a fost și este fascinant. Ea e muza universului în felul în care viața merge mai departe. Femeia e viață. Pe umerii ei stă această frumoasă binecuvântare. 

 

 

 Ce obiective v-aţi trasat pentru acest an?


- Prin ceea ce fac zi de zi, ca șef Birou Adopții și Postadopții din cadrul DGASPC Argeș, vreau să duc mai departe gânduri bune și speranță în familiile ce așteaptă puiul de om care să le spună „mamă” și „tată”. Și voi face asta până la ultima mea fărâmă de speranță. Poate asta e misiunea mea. Și este, fără doar și poate, o misiune nobilă. În rest, să fim sănătoși, să ne bucurăm clipă de clipă de tot ce ne oferă viața mai frumos.
Pentru că este 8 martie, le transmit tuturor femeilor să nu uite nicio clipă că ele sunt o minune și pot face minuni doar cu un zâmbet, o mângâiere și o vorbă bună. La mulți ani tuturor femeilor!