Neatenţia provoacă pagube!

Neatenţia provoacă pagube! În acest weekend, mai multe incendii au izbucnit din neglijenţa oamenilor! Au ars multe hectare de vegetaţie! Vezi unde au intervenit pompierii. 

Neatenţia unor oameni ar fi putut declanşa dezastre în 5 localităţi din judeţul Argeş, fie că au fumat şi au aruncat ţigara fără să o stingă, fie că au dat foc unor resturi menajere şi nu le au supravegheat, focul s-a extins şi astfel a fost necesară intervenţia pompierilor în următoarele localităţi:

MIOVENI-Un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Mioveni a  intervenit în orașul Mioveni, strada Părăști, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

A ars: vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 150 mp;

Sursa probabilă: flacără;                    

Împrejurarea: A dat foc unor resturi menajere.

CĂLINEŞTI- Un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă de la Garda de Intervenție nr. 2 Topoloveni  a  intervenit în comuna Călinești, sat Udeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la miriște.

Au ars: paie de grâu pe o suprafață de aproximativ 2 ha;

Sursa probabilă: flacără;                    

Împrejurarea: A dat foc unor resturi menajere. 

MOŞOAIA- Un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Pitești  a  intervenit în comuna Moșoaia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată, cu posibilități de propagare la casele învecinate.

A ars: vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 300 mp;

Sursa probabilă: flacără;                    

Împrejurarea: Au dat foc unor resturi menajere!

NEGRAŞI-Două echipaje cu două autospeciale  cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Bradu au  intervenit în comuna Negrași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată dintr-o livadă de pruni.

Au ars: aproximativ 4 ha de vegetație uscată și au fost afectați 100 de pruni;

Sursa probabilă: efect termic;            

Împrejurarea: Fumatul în locuri nepermise şi a aruncat ţigara;

BUZOIEŞTI - Un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă de la Secția de Pompieri Costești a  intervenit în comuna Buzoiești, sat Cornățel, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars: aproximativ 1000 mp de vegetație uscată;

Sursa probabilă: efect termic;            

Împrejurarea: Fumatul în locuri nepermise şi a aruncat ţigara;