Ne dăm seama că existăm doar prin urmele lăsate celor din jur

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Mihai-Dan Panțoiu
Vârsta: 41 de ani
Ocupație: avocat
Studii (universitare) și postuniversitare, mediator și arbitru
Pasiuni: sport, citit, spectacole, plimbări în natură.

----------------------------------------------------------------

Așteptările de la noua generație sunt destul de mari, pentru că vin la pachet cu o mare speranță de... mai bine. Schimbarea mult așteptată nu se poate produce decât cu cei care vin din urmă, în măsura în care aceștia sunt mânați nu doar de profesionalism, ci și de onestitate. „Să fim bine documentați în orice domeniu, să fim pregătiți oricând și oriunde să dăm tot ce avem mai bun, să fim determinați, entuziaști, responsabili și integri” – acestea sunt cele mai mari provocări ale tinerei generații, spune avocatul Mihai-Dan Panțoiu, cel care are în familie un reper valoric la care să se raporteze și care să-i mențină standardele ridicate. 


Potrivit acestuia, succesul va veni nu doar absolutizând calitățile actualei generații, ci privind și învățând și de la cele anterioare:

„Combinăm generația părinților și a bunicilor cu generația celor născuți după 1990 și putem lua ce e mai bun din ambele.”


Ceea ce nu ne omoară cu siguranță ne face mai puternici, iar ceea ce lăsăm în urmă ne rezervă un loc în mintea și sufletul celor ce vor urma, mai spune avocatul Panțoiu.

„Orice perioadă grea ne face mai puternici și ar trebui să ne facă și mai buni. Ne dăm seama că existăm doar prin urmele lăsate celor din jur; respectul și admirația oamenilor care ne cunosc, dacă reușim să le fim model, îi fac să nu ne uite ca și cum n-am fi fost.”


Pentru 2021, timpul este cea mai valoroasă resursă, mai crede tânărul avocat, și speră să-l utilizeze cât mai eficient în favoarea sa:

„Întotdeauna se poate mai bine. Se poate munci mai mult, citi mai mult și optimiza mai mult fiecare activitate. Orice mulțumire datorată rezultatelor vreau să o folosesc pentru un nou start și fiecare moment de odihnă să fie activ.”