Narcis Mircescu: „Vom obține 3 mandate de parlamentar în Argeș”

Mai mult decât oricând, listele pentru Parlament cu care partidele vin în fața cetățenilor aduc, dincolo de „clienții” obișnuiți, și oameni noi. Unii dintre ei, aflați pe locuri eligibile, pot fi trecuți direct la categoria „câștiguri” pentru județ. Alții... nu. Tot mai mult decât oricând, luptele care s-au dat pentru aceste liste au fost crâncene. În numele unui loc în Parlament s-au decapitat filiale, s-au făcut importuri, s-a trădat, s-a mințit. În egală măsură, au fost partide care au căutat să aducă pe listă oameni credibili, cu o experiență profesională solidă. Ne propunem ca în numărul acesta și în cele care vor urma să vă aducem în față câteva dintre numele care vor împrospăta listele partidelor în mandatul 2020-2024. Unii au mai fost parlamentari, alții se află în fața primei încercări de acest gen.
 

 

♦ Narcis Mircescu, locul I la Senat pe lista USR PLUS:„Vom obține 3 mandate de parlamentar în Argeș”

 

Cine este Narcis Mircescu, cel care ocupă locul I pe lista USR PLUS pentru Senat?... Am fost surprinsă să aflu faptul că este unul dintre cei care, în 2016, alături de alți șapte colegi, înființa USR Argeș. Astăzi, filiala numără, potrivit acestuia, 1300 de membri, iar simpatia de care se bucură partidul în rândul electoratului va aduce USR PLUS trei parlamentari, mai spune Narcis Mircescu. 

 

 USR PLUS este partidul care a adus în prim-plan oameni noi. Cine este Narcis Mircescu?


- Sunt unul dintre cei care, în ultimii ani, nu s-au mai simțit reprezentați de vechea clasă politică. Consider că în România politicul a rămas în urma societății civile sau a mediului de afaceri și este nevoie ca oameni care până acum au stat deoparte să vină și să se implice în politică.
Sunt piteștean, am 44 de ani, sunt căsătorit și am doi copii. În 1994, am absolvit Liceul „Nicolae Bălcescu” Pitești, în 1998 am absovit Academia de Studii Economice București, Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune și din 1999 și până în prezent am lucrat și lucrez în companii multinaționale, la început pe poziții de execuție și în ultimii 15 ani pe poziții de top management.

 

 

 „Cred că am fost votat de colegi, deoarece sunt un om de echipă”

 


 Care sunt atuurile care v-au propulsat pe locul I pentru Senat?


- Cred că am fost votat de colegi, deoarece sunt un om de echipă, implicat în dezvoltarea USR Argeș. De asemenea, mă pliez pe politica USR PLUS de a aduce în politică oameni onești, cu o carieră solidă în spate.

 


 De cât timp activați în USR?


- Sunt membru USR din august 2016, când, alături de alți șapte colegi, am înființat filiala USR Argeș. Astăzi, suntem peste 1300 de membri în tot județul și sunt convins că USR PLUS va continua să crească și va deveni principala forță politică ce va moderniza România.

 


 Care sunt proiectele pentru județ pe care le veți susține sau pentru care veți face lobby în mandatul dumneavoastră?


- Voi susține proiectele mari de infrastructură ale județului: autostrada Pitești-Sibiu și drumul expres Pitești-Craiova. De asemenea, voi susține o reformă reală a statului, care să presupună depolitizarea și profesionalizarea instituțiilor, modificarea legii pentru combaterea evaziunii fiscale, stabilirea unui nou cadru pentru insolvență și promovarea unor legi care să crească competitivitatea firmelor românești prin acces la finanțare. 

 


 Lipsa de notorietate poate fi un dezavantaj în contextul alegerilor parlamentare sau partidul din care faceți parte este un vehicul suficient?


- USR PLUS este un vehicul suficient de puternic pentru a schimba modul în care se face politică în România. Vedem astăzi cum vechile partide sunt nevoite să schimbe politicieni cu notorietate discutabilă și să caute soluții pentru a se adapta la noile standarde pe care USR PLUS le aduce în viața publică.

 


 Câte mandate de parlamentar credeți că va obține USR-PLUS?


- USR PLUS va obține trei mandate de parlamentar în Argeș și peste 100 la nivel național.