Muzică de film la Filarmonica Pitești!

Filarmonica Pitești organizează joi, 1 octombrie  de la ora 19.00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, primul concert al lunii, respectând toate regulile pentru evitarea contaminării cu noul coronavirus. Astfel, se vor respecta hotărârea C.J.S.U. nr. 34/31 august 2020 și Ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Culturii, publicul așezându-se doar pe locurile marcate. Înainte de intrarea în sala de concert, oamenilor li se va măsura temperatura, iar accesul în sală este permis doar cu mască, pe durata concertului publicul având obligația să o poarte. 


Orchestra simfonică de suflători a Filarmonicii Pitești, dirijată, în premieră, de Petrea Gogu, va interpreta melodii regăsite pe coloanele sonore ale unor filme de succes. În program: Richard Strauss - Also sprach Zarathustra, Gheorghe Vulpe - Marșul Tineretului, Charlie Chaplin - This is my song, Horner James - My heart will go on (din filmul Titanic), Horner James/John Moss - The mask of Zoro, Victor Lopez - Cuban Coffee, Miklos Rozsa - Tema iubirii din Ben Hur, Hans Kolditz - Film Festival, Klaus Badelt/Hans Zimmer/Ted Rickets - Pirates of the Caribbean, John Bettis - One Moment in Time și Andrew Lloyd Webber - The Phantom of the Opera. 


Manager interimar al Filarmonicii Lyra - George Cavadia din Brăila, col (r.), prof. Petrea Gogu este pentru prima oară la Filarmonica Pitești. Are în palmares numeroase concerte la pupitrele orchestrelor: Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, Ansamblul Folcloric Floarea Bărăganului, Orchestra de Suflători Iosif Ivanovici, Corul Bărbătesc Armonia, Orchestra de Cameră George Cavadia a Filarmonicii Lyra - George Cavadia din Brăila.


Absolvent al  Școlii Militare de Muzică, ciclul ofițeri dirijori din București, și al Universității de Muzică București - Facultatea de Compoziție, Muzicologie, Pedagogie Muzicală, a fost profesor de clarinet și muzică de cameră la Liceul de Arte Hariclea Darclée din Brăila, mentor al câtorva generații de elevi. 


Este inițiator, director și dirijor al Festivalului Internațional al Muzicilor Militare din Brăila, președinte al Asociației Culturale Voces Concordiae și președinte al celor mai importante concursuri muzicale sau intrumentale, naționale sau internaționale din Brăila. 
    

A fost distins cu premii și diplome oferite de Primăria Brăila, Guvernul României, Forțele Terestre din România, Statul Major General. Din 2011 este membru al Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.     


La concertele din actuala stagiune (până la finele anului), nu se vor mai putea respecta locurile înscrise pe abonamente. Spectatorii se vor așeza în ordinea sosirii la concert pe locurile marcate, disponibile din sală.