Morfologiile fetale sunt cele mai importante ecografii din sarcină!

Dr. Carmen Cheleș - specialist în medicină materno-fetală oferă cosultaţii în cadrul clinicii Hera`s Med Boutique din localitatea Bradu. Domnia sa îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti, dar colaborează şi cu clinica argeşeană, fiind singurul medic din Argeş care face amniocenteze. 

 


 Medicul tău este partenerul tău


O sarcină obţinută pe cale naturală sau printr-un procedeu de reproducere umană asistată este o nouă etapă ȋn viaţa femeii, care ȋi va statua femeii un nou rol: rolul de mamă. Este o mare bucurie acestă nouă etapă, dar și o mare schimbare prin care trece corpul femeii pentru a se adapta noului rol. Va trebui să ȋși asume alegeri pentru doi, pentru ea și pentru făt. Va trebui să ȋși recalibreze stilul de viaţă, să ȋși aleagă cu grijă alimentele, să renunţe la obiceiuri dăunătoare, să se odihnească mai mult, să evite orice ar putea stresa organismul ȋn care se formează o nouă viaţă.


Ȋn această nouă etapă, o etapă de maximă responsabilitate, ȋncă din primul trimestru de sarcină, va porni la drum și medicul care ȋi va fi alături pe durata sarcinii și chiar ȋn momentul nașterii.


Ȋn rol de “barză”, medicul ȋi devine sfătuitor și, ȋntr-un fel, membru al familiei. De aceea alegerea sa este un gest de mare responsabilitate, fiind parte esenţială ȋn alegerile privind sănătatea mamei și bebelușului.


Ȋn primul trimestru, medicul ȋi va prescrie femeii ȋnsărcinate un set de analize, ca bază pentru urmărirea parametrilor sau eventualelor modificări pe pot apărea pe parcursul celor 9 luni de sarcină. Ȋn primul trimestru sunt indicate următoarele investigaţii:
Analize de sânge: Hemoleucogramă, glicemie, uree, creatinine, TGO, TGP, coagulogramă, grupă de sânge, Rh, TORCH, AgHbs, HCV, HIV, VDRL, TSH, Anticorpi Anti Lysteria 
Teste de urină: sumar de urina, urocultură 
Culturi de col pentru depistarea Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma
-Examen de secreţii vaginale 
Examinare ecografică pentru confirmare sarcină 
Dublu test ȋntre 11-13 săptămâni 


Aceste prime investigaţii aduc date esenţiale despre sănătatea femeii ȋnsărcinate. Dacă ȋnainte de a rămane ȋnsarcinată mama nu a făcut un set de analize complet, acum este momentul unui T0!


Sarcina nu este o boală, ci o călătorie frumoasă, prima călătorie ȋmpreună a mamei cu fătul. Este o alegere pentru sănătatea, liniștea mamei și copilului și este nașterea unui nou univers…pe care vă invităm să ȋl descoperim ȋmpreună cu Dr. Carmen Cheleș, medic primar obstetrică-ginecologie, medic supraspecializat ȋn imagistica sarcinii, Clinica “Hera`s Med Boutique”, Bradu, jud. Argeș. 

Pentru programări, vă invităm să apelaţi: 0755.688.983!