(video) Un General cât un Centenar, celebrat la Mioveni

Joi, 29 noiembrie 2018, la ora 11.00, va avea loc o întâlnire cu generalul de brigadă în retragere Constantin Năstase, la Muzeul Cula Racovița din Mioveni, un loc de suflet al generalului Năstase, întrucât acest muzeu reprezintă propria-i creație, fiind unul din multitudinea de proiecte culturale și sociale în care s-a implicat de-a lungul vieții.

Evenimentul se anunță a fi unul emoționant și asta pentru că, pe langă faptul că îi va fi înmânată generalului Constantin Năstase Medalia Centenară și Tricolorul regal, cu acest prilej va avea loc și o întâlnire între generații. Studenți ai Facultății de Istorie din cadrul Universității din Pitești și elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre “Basarab I” din Pitești, împreună cu elevi din Mioveni, vor avea ocazia să afle amănunte despre istoria trăită de un erou al Argeșului.

Constantin Năstase s-a născut pe 3 iunie 1915 în Mioveni și este absolvent al Școlii Normale „Carol I” din Câmpulung Muscel. A luptat în cel de Al Doilea Război Mondial, participând la campania din Est de la început, din iunie 1941, și până la întoarcerea în țară, în anul 1944. A luptat ca ofițer al Armatei Române în bătălia pentru Odessa și în confruntarea de la Cotul Donului.
Ulterior, a devenit profesor de matematică și fizică, după absolvirea Facultății de Matematică și Fizică a Universității din București.