O piteșteancă a obţinut titlul de Miss Supranaţional Europa

Originară din Piteşti şi absolventă de Drept, românca Andreea Coman (25 de ani) a obţinut pe 7 decembrie titlul de Miss Supranaţional Europe 2018 la finala internaţională din Polonia a concursului internaţional Miss Supranaţional 2018, una dintre cele mai importante competiţii de frumuseţe din lume, ce a reunit 72 de fete de pe toate continentele.

Andreea, care a ajuns în Top 10 în marea finală, a fost aleasă cea mai frumoasă concurentă din Europa. Titlul suprem, de Miss Supranaţional 2018, a fost obţinut de o concurentă din Puerto Rico. Trebuie spus că dintre cele 10 finaliste, doar două au fost din Europa: Andreea şi reprezentanta Poloniei. Pe 8 septembrie, Andreea Coman câştigase titlul de Miss Supranaţional România.

„Este o performanţă pentru care sunt foarte bucuroasă, mai ales că este cel mai mare concurs de frumuseţe organizat în Europa. Îmi doream de mică să reprezint România la un concurs internaţional de Miss. Poate când am văzut primul concurs de Miss, la 15 ani, percepeam lucrurile altfel, dar acum mi-am dat seama că e mai mult de atât, că într-un concurs de Miss se caută un adevărat ambasador, o voce puternică pentru România. Am încercat să mă impun prin propria personalitate şi să dezvălui tuturor câte ceva din cultura românească. În seara finalei de pe 7 decembrie au fost 3 probe: proba costumului de baie unde s-a punctat atitudinea, ţinuta de seară unde s-a punctat eleganţa şi proba întrebărilor, unde s-a notat capacitatea de a transmite un mesaj clar fără echivoc că ambasador al ţării şi susţinător al unei cauze. A fost şi o licitaţie, în cadrul căreia fiecare concurentă a adus un obiect tradiţional, iar banii vor fi donaţi cu scop caritabil. Eu am adus una dintre măştile tradiţionale româneşti”, a declarat Andreea.

În urma probelor din cadrul cantonamentului ce a durat trei săptămâni în Polonia, în ultima seară a competiţiei, ce s-a desfăşurat în oraşul Krynica-Zdroj au fost desemnate să participe 25 de fete. Dintre acestea, doar 10 au ajuns în marea finală. Toate activităţile pe parcursul celor trei săptămâni petrecute în Polonia au început de la prima oră a dimineţii. „Pe parcursul celor trei săptămâni de cantonament din Polonia, în fiecare zi la 7 dimineaţa trebuia să fim pregătite, îmbrăcate frumos şi gata pentru activităţile fiecărei zile”, mărturiseşte Andreea.

 

Tânăra va urma o carieră în avocatură

Tânăra absolventă de Drept s-a pregătit două luni pentru competiţia din Polonia şi a făcut în fiecare zi coregrafii artistice cu o balerină profesionistă, pentru că, precizează ea, mimica şi gestica au fost extrem de importante în concursul internaţional din Polonia. Pentru a fi în formă maximă, Andreea a ţinut o dietă de detoxifiere, bazată în principal pe sucuri, salate şi supe. „Antrenamentul fizic a fost şi el foarte important. Astfel, aproape zilnic, am mers la sală, unde am fost ajutată de un antrenor personal”, mai spune Andreea.

Pentru promovare, Andreea Coman ne-a declarat că „am fost protagonista unui videoclip filmat în mai multe zone pitoreşti ale ţării noastre, cum ar fi la Moeciu, şi chiar în Piteşti, oraşul meu natal, în Pădurea Trivale”. De când s-a mutat în Bucureşti pentru a urma cursurile Facultăţii de Drept, Andreea a activat mai mult pe partea comercială, filmând inclusiv reclame internaţionale pentru branduri celebre. ”Am avut campanii majore, cum ar fi cea pentru Telekom, cea pentru Huawei. Dintre reclamele internaţionale, cea mai mare a fost pentru Volkswagen, din Emiratele Arabe Unite. Cred că aş mai putea să adaug aici şi un videoclip pe care l-am filmat în urmă cu peste un an pentru un artist din Liban”, a precizat Andreea.

Tânăra care a obţinut titlul de Miss Supranaţional Europa 2018 îşi doreşte ca pe viitor să urmeze o carieră de avocat: ”Întotdeauna mi-am dorit să lucrez cu oamenii, să le ascult nevoile şi să am puterea să acţionez pentru ei şi cu siguranţă acesta este drumul pe care îl voi urma”.

Sursa: adevarul.ro