MONDEN 2020 | Evenimentele publice şi private – anulate de restricţii

Viaţa mondenă a judeţului a fost şi ea dată complet peste cap de pandemie. Aproape toate evenimentele publice – concerte, festivaluri, spectacole etc. - au fost anulate, la fel ca majoritatea celor private. În 2020, cele mai celebre nunţi au ajuns să fie cele sparte de… mascaţi şi jandarmi, din cauză că acestea erau organizate în plină prohibiţie. 

CITEȘTE ȘI ... 2000 de argeșeni, 250 de mașini și 131 de locații - Verificări Covid în Argeș!


Adio, burlăcie!


Înainte ca pandemia să ne schimbe radical obiceiurile şi viaţa, au fost şi persoane din viaţa publică  ce au apucat să îşi oficializeze relaţiile şi să spună „da” în faţa ofiţerului de stare civilă. Pe 7 ianuarie, de Sf. Ion, inspectorul-şef al Jandarmeriei Argeş, col. dr. Alin Lupescu, a încheiat cununia civilă cu Ioana, evenimentul fiind unul foarte restrâns, doar cu familie şi prieteni apropiaţi. Tot sub semnul discreţiei s-a oficializat şi relaţia dintre fostul viceprimar Sorin Apostoliceanu şi Ramona Bratu, şefa de cabinet a fostului edil Cornel Ionică. 
În vară, deputatul Radu Vasilică a făcut, la rândul său, un pas important către o nouă căsnicie. Într-un cadru restrâns, la Mănăstirea Văleni, acesta s-a logodit cu judecătoarea Ana-Denis Oprea, fosta preşedintă a Judecătoriei Câmpulung, actualmente magistrat la instanţa de la Piteşti. 

 

CITEȘTE ȘI ... Atenție dacă vă lăsați mașina în fața blocului. Ce a descoperit un piteștean când s-a urcat la volan


 Primarul Ion Georgescu a devenit bunic


Anul 2020 începea sub cele mai bune auspicii pentru edilul oraşului Mioveni, Ion Georgescu. Acesta devenea în luna ianuarie bunic, fiica sa cea mare aducând pe lume o fetiţă. „Acest moment unic reprezintă o nouă etapă în viața noastră, o nouă generație care aduce speranță și lumină în viața familiei. Să fii sănătoasă și să ai parte numai de bucurii, Teodora, pentru că iubită ești, ai fost încă dinainte să te naști și vei fi lumina ochilor noștri toată viața!” – declara profund emoţionat primarul Mioveniului la momentul respectiv. Micuţa a fost botezată Teodora-Maria, fiind creştinată în luna mai, imediat după încheierea stării de urgenţă.

CITEȘTE ȘI ... Cine se poate vaccina în etapa a doua a campaniei!

 

 Soţia lui Nicola Inquieto a cerut divorţul


Aflat în spatele gratiilor într-o închisoare din Italia, unde anul trecut a fost condamnat la 16 ani de închisoare, în primă instanţă, fiind acuzat că a spălat banii mafiei, Nicola Inquieto are şi probleme în plan personal. Pe 1 octombrie, soţia sa, Ioana Petrescu-Inquieto, a băgat acţiune de divorţ, pe rolul Judecătoriei Piteşti, solicitând  atât revenirea la numele iniţial, cât şi exercitarea autorităţii părinteşti şi stabilirea pensiei de întreţinere. Ioana este a treia soţie a italianului şi au împreună o fetiţă de 3 ani. Zvonurile privind motivul rupturii sunt din cele mai diverse: în vreme ce unii spun că ar fi un divorţ de formă, în contextul numeroaselor acţiuni în instanţă împotriva firmelor lui Inquieto, alţii nu exclud ca tânăra să dorească să-şi refacă viaţa, fiind greu de crezut că soţul i se va mai întoarce prea curând acasă. Deşi au trecut patru luni de la intentarea divorţului, nici până astăzi nu s-a stabilit încă primul termen. 

 

CITEȘTE ȘI ... Spania și Franța - introduse pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat!

 

 Filmul în care joacă directorul Teatrului „Davila” are șansa să ajungă la Oscar


 „Între chin și amin”, în regia lui Toma Enache, este un film despre fenomenul Pitești, după cartea „Fenomenul Pitești” scrisă de Virgil Ierunca. În film joacă și Constantin Cotimanis, directorul Teatrului „Alexandru Davila”. Pelicula  a umplut până la refuz sălile cinematografelor din întreaga ţară unde a avut gale de prezentare, emoţionând publicul până la lacrimi, mai ales când în rândul publicului s-au regăsit urmași ai celor care au trecut prin închisoarea și experimentul Pitești. Impresionaţi au fost şi criticii de film din întreaga lume, până acum „Între chin şi amin” adunând nu mai puţin de 42 de premii internaţionale decernate de jurii ale unor festivaluri prestigioase, care deschid, de obicei, calea spre marea scenă a Oscarurilor. Pentru prestaţia sa în acest film, Constantin Cotimanis a primit premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar la Londra la Festivalul Internațional de Film Nord Europe Internațional.

 

CITEȘTE ȘI ... Doi argeșeni cercetați penal pentru câștiguri din vânzarea a peste 120 de autoturisme

 Manelistul Dani Mocanu – anchetat după ce s-a filmat cu un leu plin de răni


Videoclipul cântăreţului de manele Dani Mocanu în care apărea un leu plin de răni a creat un val de indignare pe internet. Mai mulţi oameni care au fost oripilaţi de postarea manelistului au sesizat oamenii legii, iar Poliţia Argeş a deschis dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. În cadrul anchetei, poliţiştii au efectuat percheziţii la casa lui Dani Mocanu din Ştefăneşti, sperând să dea de urma leului, însă animalul a fost găsit la locuinţa unui prieten de-al manelistului, în Dâmboviţa, şi a fost confiscat.

Preluare: Saptamanalul Ancheta