MOLIVIŞU - S-a pus cruce fondurilor europene!

MOLIVIŞU - S-a pus cruce fondurilor europene! Proiectul se va finaliza din banii judeţului

Mult lăudata staţiune montană, Ghiţu Molivişu a dat multe bătăi de cap autorităţilor în ultimii ani. Proiectul pe fonduri europene, anunţat cu surle şi trâmbiţe a fost un eşec, care s-a lăsat inclusiv cu plângeri penale, dar şi cu o sumă de rambursat de circa 400.000 euro.

„Trebuie să luăm munţii în piept şi să executăm proiectul din bugetul judeţean!” ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu.

În ultimele două săptămâni, actuala conducere a CJ Argeş a căutat soluţii pentru a continua realizarea staţiunii Molivişu din fonduri europene. Preşedintele Dan Manu şi noul responsabil de proiect, Aurelian Gheorghe, sperau că dacă achită o penalitate vor putea accesa o nouă finanţare din fonduri nerambursabile. Luni, 1 august, însă, li s-a spulberat orice speranţă de mai realiza acest lucru, în urma vizitei la Ministerul Dezvoltării pe care a avut-o Aurelian Gheorghe. Astfel, costurile vor trebui suportate de către bugetul judeţean.

Investiţia nu poate fi abandonată, după cum a declarat şi preşedintele Dan Manu, deoarece s-au cheltuit destul de mulţi bani deja pentru lucrările din zonă, s-au achiziţionat o serie de echipamente, care aşteaptă să fie montate, aşa că singura soluţie este să meargă înainte, deşi va fi destul de costisitor. Pentru a analiza toate variantele posibile, săptămâna aceasta se va convoca o şedinţă extraordinară ce va reuni consilierii judeţeni.

Sursa: Săptămânalul Ancheta