Moțiunea de cenzură ȋmpotriva Guvernului Orban – ultima șansă de a mai salva ceva din anul 2020

Social democrații au anunțat că luni, 31 august, moțiunea de cenzură ȋmpotriva Guvernului Orban va fi citită ȋn plenul Parlamentului. Liderul PRO România Argeș, Bogdan Ivan, anunță că partidul din care face parte va vota această moțiune și face un nou apel către parlamentari să contribuie la salvarea României.

 

“Toți parlamentarii PRO România vor vota moțiunea de cenzură pe 31 august. Sper sincer să o facă și cei de la celelalte partide de opoziție. PSD-ul are șansa de a demonstra electoratului său că se dezice de guvernarea Orban și că nu mai vrea să continue blatul cu PNL. Ȋn ceea ce ȋi privește pe cei de la USR-PLUS, chiar dacă au un parteneriat cu liberalii, ȋi ȋndemn să pună mai presus de calculele politice, interesul oamenilor. Ȋn decembrie vom avea, teoretic, alegeri parlamentare. Să se gândească cum vor merge ȋn fața alegătorilor și cum le vor explica faptul că suntem fruntașii Europei la creșterea cazurilor de COVID-19, că avem tot mai mulți șomeri, că pensiile și alocațiile nu au mai crescut, deși era scris ȋn lege. Același exercițiu ȋmi doresc să ȋl facă și parlamentarii liberali de bună credință. Să ȋnțelegem cu toții că ne aflăm la răscruce de drumuri și că votul de luni va decide dacă România merge ȋn continuare spre prăpastie sau pe cel al sălvării”, a declarat Bogdan Ivan.


       

Președintele filialei Argeș a PRO România, spune că moțiunea este “ultima șansă de a mai salva ceva din anul 2020”. 


“Această moțiune reprezintă ultima noastră șansă de a mai salva ceva din anul 2020. E ultima șansă pentru repornirea economiei României, măcar pe ultimul trimestru, și pentru a ȋncepe să construim pentru 2021. Ultima șansă pentru a ne trimite copiii și profesorii la școală ȋn siguranță, pentru a ȋncetini evoluția pandemiei de coronavirus, pentru a redeveni o societate sănătoasă. 
       Titlul moțiunii, „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată”, mi se pare că sintetizează cel mai bine esența acestui Guvern. Ȋn timp ce deficitul bugetar a ajuns la 4,7% din PIB, pe primele șapte luni ale anului, cei care ne conduc au făcut mici averi ȋn această perioadă din contracte acordate firmelor de casă, la supra-preț”, a conchis Bogdan Ivan.