Moțiunea de cenzură a picat! PSD rămâne la guvernare

Moțiunea de cenzură a opoziției pentru a înlătura Guvernul condus de Viorica Dăncilă, nu a reușit să strângă numărul de voturi necesare.
Au fost 200 de voturi "pentru", iar ca să fie demis Guvernul în favoarea moțiunii de cenzură ar fi trebuit să voteze cel puțin 233 de parlamentari.

"Moţiunea a fost tratată cu neseriozitate. Trebuie să vii cu un proiect pe care să îl prezinți românilor. Am văzut superficialitate, jigniri. Acest mod de lucru trebuie să înceteze. În momentul în care depui o moțiune, în primul rând îi convingi pe ceilalți că ceea ce spui acolo e real, nu vii cu informații care nu corespund cu realitatea. Trebuie să vii cu o alternativă, un prim-ministru, un guvern. Rezultatul îmi întărește convingerea că suntem o alintă puternică, că toți colegii au acționat unitar. Îmi întărește incredea în colegii de alianța, în colegii din PSD", a declarat Dăncilă.


Pentru moțiune au votat aleșii PNL, USR, PMP, Pro-România, UDMR, în timp ce PSD și ALDE au participat la ședință dar nu au votat.