Modulul Jean Monnet - Dezvoltare antreprenorială la Universitatea Constantin Brâncoveanu

În perioada 2015 – 2018, Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești implementează Modulul Jean Monnet ”Politica regională europeană în acțiune” (ERP2020), co-finanțat prin intermediul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.  Modulul are la bază o nouă disciplină introdusă în planul de învățământ - Dezvoltare regională în Uniunea Europeană care aduce în atenție rațiunile care stau la baza dezvoltării teritoriale și a politicilor regionale în spațiul european.

CITEŞTE ŞI ... Dolo Trans Olimp angajează şoferi din Arad pentru transport intern!

La finalul cursurilor, studenții sunt așteptați să înțeleagă mai bine rolul regiunilor în procesul de integrare europeană și să ofere răspunsuri la întrebările: Cum cresc regiunile? De ce unele regiuni prosperă și altele rămân în urmă? Care sunt originile și obiectivele politicii regionale europene și cum se implementează acestea în România? Care sunt oportunitățile de finanțare prin intermediul fondurilor europene? Care sunt bunele practici în această arie?

CITEŞTE ŞI ... Veste pentru navetişti! CJ Argeş anunţă 11 noi traseeinterjudeţene!

O atenție specială este acordată prezentării liniilor de finanțare europeană aferente exercițiului financiar 2014 – 2020, prin intermediul Fondurilor Stucturale și de Coeziune. Studenții au astfel posibilitatea de a cunoaște îndeaproape condițiile generale și specifice pentru proiectele care sprijină dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor, fiind încurajați să se inspire din bunele practici și să-și valorifice potențialul și creativatea în afaceri.

CITEŞTE ŞI ... Piteșteni: S-a modificat programul Serviciului de Evidență a Persoanelor!

Pe lângă obiectivele de formare, Modulul Jean Monnet își propune să promoveze cercetarea academică pe teme legate de politicile europene de coeziune în Europa Centrală și de Est și să crească gradul de conștientizare, dezbatere și reflecție asupra provocărilor regionale și a impactului acestora asupra comunităților locale.

Detalii suplimentare pot fi obținute vizitând website-ul proiectului

Vezi aici oferta educaţională  UNIVERSITATEA CONSTANTIN BRÂNCOVEANU - ADMITERE 2017