Modificări la Legea Salarizării - Venituri mai mari doar pentru unii bugetari

Mai multe categorii de bugetari vor primi salarii mărite. Unii dintre profesori, angajaţi de la Finanţe şi de la ministerul Muncii precum şi cei care lucrează în sistemul de probaţiune vor avea parte de majorări. Deputaţii au votat modificări la Legea Salarizării. Însă, farmaciştii, biologii sau chimiştii din spitale nu au parte de acelaşi "tratament".

Opoziţia a acuzat majoritatea parlamentară că mai mutle categorii din Sănătate au fost uitate când s-au făcut majorările salariale la nivelul anului 2022. Farmacistii, biologii, psihologii, chimiştii şi fizioterapeuţii au ajuns să aibă venituri mai mici decât asistenţii cu care lucrează.
"Nu stiam ca medicii cercetatori angajati in spitale sunt pe grila de la Cercetare si Educatie si nu pe grila de la Sanatate. Si am ajuns ca in situatia ca 163 de medici cercetatori sa aiba salarii de 3500 net in conditiile in care un medic rezident are de doua ori mai mult" a spus Adrian Solomon, deputat PSD.
"In programul de guvernare s-a prevazut foarte clar: cresterile cele mai mari pana la nivelul anului 2022 sunt pentru medici si asistente pentru a stopa exodul" a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

 

Ar urma să primească salarii mai mari angajaţii de la ministerul finanţelor şi minsiterul Muncii. Iar profesorii care lucrează în învăţământul special ar putea primi în plus 15 procente. De asemenea, a fost votat un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10 la sută pentru anumite cadre didactice. Vor mai primi bani în plus expertii criminalişti şi cei care lucrează în sistemul de probaţiune.

Toate modificările făcute la legea salarizării vor ajunge pe masa preşedintelui Klaus Iohannis. 

Sursa: observator.tv