Modernizarea stației electrice de la Mioveni - finalizată

Compania Distribuţie Oltenia, fosta CEZ Distributie, anunță finalizarea proiectului de modernizare de la stația electrică din Mioveni.
Investiția s-a ridicat la valoarea de 7,2 milioane de lei cu TVA.
Distribuţie Oltenia a planificat investiţii totale de 178,3 milioane lei din surse proprii în acest an.
Reprezentanţii companiei spun că realizarea lucrărilor extinse de modernizare şi introducere în sistemul SCADA ia în calcul necesităţile de consum pe termen mediu şi lung ale consumatorilor din regiune.

Investiţia în modernizarea staţiei va creşte gradul de siguranţă în alimentarea cu energie electrică şi reduce totodată timpul de remediere şi numărul persoanelor implicate în remedierea unei avarii, de la minimum patru persoane înainte de modernizare, la o singură persoană în prezent.

CITEȘTE ȘI ... Să-l susținem! Argeșean la Vocea României Junior!

De asemenea, modernizarea staţiei va reduce numărul întreruperilor accidentale în alimentarea cu energie electrică şi reduce semnificativ fluctuaţiile de tensiune, arată comunicatul.

"Peste 16.700 de clienti, printre care şi Automobile Dacia, beneficiază începând din luna februarie de investiţia în cea mai importantă staţie de transformare din judeţul Argeş, staţia electrică de la Mioveni, pusă în funcţiune în anul 1977", a precizat Distribuţie Oltenia, într-un comunicat.

Grupul CEZ are în România 1.800 de angajaţi şi a intrat pe piaţă în 2005, prin preluarea distribuţiei regionale de electricitate Electrica Oltenia, care furnizează energie electrică în şapte judeţe: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Teleorman. Distribuitorul are 1,4 milioane de clienţi.