Modernizarea drumurilor din Coșești - prioritate a primarului Nicolae Pană


În urmă cu patru ani, cetăţenii din comuna Coşeşti l-au girat cu votul lor de încredere pentru a conduce administraţia publică locală pe Nicolae Pană. S-a dovedit o alegere câştigătoare, dovadă progresele remarcabile pe care localitatea le-a făcut pe linia dezvoltării infrastructurii de drumuri şi utilităţi.

Într-o societate modernă, reţelele de apă şi canalizare plus drumurile asfaltate reprezintă „ABC-ul civilizaţiei”. Pe acest considerent şi-a construit şi primarul Nicolae Pană strategia de dezvoltare a comunei Coşeşti, în ultimii ani fiind derulate proiecte importante de extindere a reţelelor de drumuri şi utilităţi existente şi punându-se bazele altor noi investiţii în domeniu. 

În acest prim mandat, edilul Nicolae Pană a bifat mai multe proiecte de modernizare a drumurilor locale. 

„Modernizare drum local Valea Corbului” - prin acest proiect, administraţia locală a comunei Coşeşti a dorit să ofere cetăţenilor din satul Leiceşti nu numai drumuri asfaltate ca-n palmă, ci şi infrastructura conexă. Astfel, după ce s-a realizat înlocuirea rețelei de alimentare cu apă și sporirea capacității portante, proiectul a vizat amenajarea șanțurilor aflate de o parte şi de alta a drumului şi amenajarea de podețe pentru acces la proprietăți, fiind turnat asfalt pe o lungime de 0,9 km. 

 - „Modernizare DC 231B Valea Păcurarului” - investiţia derulată în anul 2018, la fel ca şi precedenta, a presupus lucrări de asfaltare pe o lungime de 1,2 km, precum şi amenajarea de podețe de acces la proprietăți) și amenajarea de rigole pentru colectarea apelor pluviale.

„Modernizare drum strada Primăriei și Valea lui Băj” - acest proiect a avut ca obiectiv asfaltarea a 0,8 km de drumuri, de asemenea cu amenajare de șanțuri (rigole betonate) pentru scurgerea apelor pluviale.

„Toate aceste lucrări au o valoare de peste 1.350.000 lei și au fost finanțate din bugetul local. Tot din bugetul local avem resursa financiară pentru modernizarea drumului comunal strada Grindenilor și strada Târgului, cu o lungime de 1.4 km, în valoare de aproximativ 850.000 lei.”, ne-a declarat primarul Nicolae Pană. 

Acesta a mai precizat că, în acest mandat, s-au efectuat lucrări de întreținere a drumurilor comunale în valoare de peste 70.000 lei. 
 

„Principalele probleme în materie de întreținere a drumurilor comunale sunt cele create de așezarea geografică a localității, majoritatea drumurilor având pantă mare, ceea ce înseamnă că la cea mai mică ploaie au loc transporturi de aluviuni din cauza scurgerii apei de pe versanți.”, a completat edilul.

Şi în următorii patru ani, modernizarea drumurilor este unul dintre punctele importante de pe agenda lui Nicolae Pană, candidatul PSD la funcţia de primar al comunei Coşeşti, care îşi exprimă încrederea că administraţia judeţeană va concretiza la rândul ei un proiect extrem de aşteptat de către locuitorii din Coşeşti, şi anume proiectul de asfaltare a drumului judeţean 731D: 
 

„În următorul mandat, ca și până acum, modernizarea și asfaltarea drumurilor reprezintă o prioritate pentru toate satele comunei Coșești, începând din Petrești, Jupânești, Păcioiu, Leicești, Lăpușani și terminând cu satul Priseaca. Am toată încrederea că factorii de decizie din cadrul Consiliului Județean vor demara și finaliza procedurile de licitație în vederea asfaltării și modernizării DJ 731D ce traversează satele Jupânești și Priseaca.”, a mai spus primarul comunei Coşeşti, Nicolae Pană.