Mobilizare pe Facebook pentru a ajuta doi bunici din Argeş

Doi bătrâni din comuna Lereşti au rămas sub cerul liber, după ce un incendiu le-a distrus locuinţa! S-a întâmplat în urmă cu 4 zile, iar în momentul respectiv nimeni nu s-a gândit că situaţia îşi va găsi prea curând o rezolvare. Doar că unul dintre nepoţii celor doi cunoaşte foarte bine puterea reţelelor de socializare.

 


 

Tanti Dorina şi nea Marin şi-au văzut toată munca de-o viaţă mistuită de flăcări. Nea Marin are 80 de ani şi când a zărit vâlvătaia i s-a făcut rău. A fost dus la spital, iar a doua zi, la lumină, durerea a fost şi mai mare
Marin Anghel: M-am dus la fată şi am văzut dimineaţă. Abia am aşteptat ca să vin! Mi-a venit rău, dar m-au calmat soţia şi fata!

Cei doi soţi locuiau în casă de mai bine de cinci decenii. Acolo şi-au crescut cei patru copii care le-au dăruit patru nepoţi.
Dorina Anghel: Am plâns, ne-am omorât dar ce să facem?

CITEȘTE ȘI ... Programul barierei din Prundu! Orele la care trebuie să evitaţi zona


Prin tavanul camerelor în care au stat o viaţă se vede acum cerul. Totul a fost distrus de flăcări, iar lucrurile sunt pline de funingine.
Reporter: Nu mai au practic nimic?
Cristian Anghel, fiul bătrânilor: Nu.
Reporter: Care este lucrul de care vă pare cel mai rău că nu s-a putut recupera din casă?
Cristian Anghel, fiul bătrânilor: Munca, în general! Era munca lor de-o viaţă!
Reporter: Credeţi că până la Crăciun o să reuşiţi să vă întoarceţi în casa dvs.?
Marin Anghel: Să dea Domnul! Să dea Domnul!

CITEȘTE ȘI ... Medici vizați pentru analizele de sânge în cazul Țârcomicu Jr!

 

Unul dintre nepoţi nu a suportat să le vadă suferinţa aşa că, a cerut sprijin pe Internet. Iar apelul nu a rămas fără răspuns. Ştefan este student la Politehnică şi până va începe cursurile e hotărât să facă tot ce poate pentru a-i sprijini pe cei doi bătrâni.
Ştefan, voluntar: O parte sunt cu mine la munca de fată, dar foarte multe fonduri nu de pe internet, ci din apeluri la scoli, licee si la o fabrică din apropiere.
Marin Toader, primarul comunei Lereşti: Este nevoie de orice. Aceşti tineri care s-au mobilizat şi pe retele de socializare. Sunt coordonati de cei care se ocupa. O sa participam si noi cu un ajutor, pe parcurs se va demola si se va face alta locuinta.


Cei doi bătrâni au nevoie de materiale de construcţie, haine, încălţăminte, pături, lenjerii şi mobilă.


Sursa: observator.tv