Mobilizare masivă de minivacanța de Paște 2021 în Argeș

În perioada minivacanței, în special pe drumurile naționale, intensificarea traficului rutier este de așteptat, în principal datorită participanților la trafic aflați în tranzit spre sau de la locurile unde vor petrece sărbătoarea de 1 Mai și cea de Sfintele Paști, dar și în municipii și orașe, pe fondul cumpărăturilor și al tranzitului spre locurile de vacanță.

În medie, zilnic, aproape 70 de polițiști din structurile rutiere ale Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, vor fi la datorie pe toate drumurile din județ, alături de ceilalți polițiști cu atribuții pe această linie. În perioada minivacanței, toate autospecialele ce au în dotare aparate RADAR vor fi prezente în teren.

Pe DN 7 sunt în vigoare *restricții de circulație privind vehiculele cu M.T.M.A. (masa totală maximă autorizată) mai mare de 7,5 tone, a căror circulație este interzisă în ziua de joi, 29 aprilie, în intervalul orar 16:00 - 22:00, respectiv de vineri, 30 aprilie, până luni, 3 mai, inclusiv, în intervalul orar 06:00 - 22:00. Pe tronsonul cuprins între ieșirea de pe Autostrada A1, în localitatea Bascov, și ieșirea din localitatea Morărești spre limita cu județul Vâlcea, vor fi prezenți polițiștii Serviciului Rutier Argeș, precum și cei ai secțiilor de Poliție Rurală Bascov și Drăganu.

CITEȘTE ȘI ... Sănătate în Săptămâna Mare! IPS Calinic s-a vaccinat!


Recomandări privind circulația în perioada minivacanței:

- în condiții de trafic aglomerat sau la drum întins, păstrați o distanță e siguranță mai mare față de autovehiculul care circulă înaintea dvs.;

- respectați limitele legale de viteză, atât în localități cât și în afara acestora, graba de a ajunge la destinație nefiind justificată, mai ales în condițiile unei perioade de minivacanță;

- nu vă angajați în depășiri riscante;

- asigurați-vă temeinic înainte de orice schimbare a direcției de mers;

- nu uitați de politețea rutieră și respectați indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

 

CITEȘTE ȘI  ... Fetiță de 12 ani acroșată de o dubă în timp ce traversa pe zebră!

 

Jandarmeria Argeș – asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia sărbătorilor Pascale 


Pe timpul manifestărilor religioase ce vor avea loc pe raza județului Argeș cu ocazia Sărbătorilor Pascale, jandarmii argeșeni alături de polițiști, pompieri și polițiști locali vor asigura ordinea publică în zona de competență. Peste 200 de jandarmi vor acționa in perioada 30 aprilie - 3 mai a.c., pentru asigurarea măsurilor specifice la lăcașe de cult de pe raza județului Argeș acţionând pentru liniștea, ordinea şi siguranţa publică, precum și pentru informarea şi îndrumarea cetăţenilor de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-Cov-2. De asemenea în această perioadă jandarmii vor acționa atât în regim mixt, cât și independent în zonele în care se pot crea aglomerări de persoane(piețe, târguri, lăcașe de cult, etc.).

 

Precizăm că, în perioada 1 - 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00-05.00, este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase în toate localitățile.

 

Pentru asigurarea liniștii și siguranței, precum și pentru evitarea unor situații conflictuale ce ar putea tulbura ordinea publică, în special în apropierea lăcașurilor de cult, recomandăm tuturor să adopte un comportament civilizat și respectuos față de ceilalți, să evite implicarea în conflicte de orice natură și să respecte măsurile sanitare impuse pentru această perioadă.