Moș Crăciun a sosit la Clubul Sportiv Aleph!

Seara trecută, 12 copii cu nevoi speciale au trecut pragul Clubului Sportiv Aleph, din Pitești. 

Și pentru că era un moment de bucurie a fost nevoie și de distracție. Călușarii veniți de la Măgura Optași, conduși de profesorul Scarlat Marin, au încântat invitații cu obiceiuri tradiționale românești de Crăciun (Sorcova, Plugusorul) si interpretări populare cu soliste de top.

”Sunt copii pentru care normalitatea unor lucruri este uneori difícil de obtinut.
Ne întrebăm vreodată  despre preferinţele lor culinare sau vestimentare, despre  anotimpul preferat, ceea ce îi sperie sau îi supără?? Trebuie să o facem si sa-i încurajăm și pe altii. Numai așa putem crea o societate incluzivă dar nu aceea care înseamnă hăinuţele şi jucăriile pe care le donăm, privirea miloasă sau teama că ni se poate întâmpla şi nouă  ci mi-aș dori o societate plină de empatie. 
În discutiile noastre, in afară de valorile esențiale ale unui om respectuos si disciplinat, încercăm să ne dezvoltăm  abilități prin care să înțelegem emotiile, nevoile si dorințele altcuiva, in esență să  ne dezvoltăm empatía față de anumite persoane. Cum să gestionam mai bine conflictele și cum să  intervenim in favoarea celor care sunt nedreptatiti si cum sa actionam cu sustinere si compasiune fata de ceilalti, valori care sa ne faca oameni mai buni si să  – i motivam și pe altii. In concluzie, viata e frumoasa cand esti fericit, dar viata e si mai bună atunci când alții sunt fericiți din cauza ta și sunt convins ca a trai pentru alții e o lege a naturii asa cum soarele nu straluceste pentru el insusi pomii și florile nu-și răspândesc mireasma doar pentru ele. 
 Am prezentat echipa care se antrenează și participă  consecvent la competiții  sportive naționale și internationale. 
 Sunt mândru de ei, si le-am transmis cu acestă ocazie  recunoștința mea pentru modul in care s-au remarcat și au constientizat ca prin sport ne cladim un carácter frumos bazat pe disciplină și respect reciproc!”, a transmis Marius Cocean, multiplu campion la kickbox si antrenor in cadrul clubului Aleph din Pitesti.