Miuțescu: PNL va începe procedura de revocare din funcție a lui Dan Manu

În aceste momente, liderii PNL Argeș susțin o conferință de presă având ca obiect, printre altele, refuzul Consiliului Județean Argeș de a le permite organizarea unui eveniment la Vila Florica, edificiu de patrimoniu aflat în gestiunea CJ.

Săptămâna trecută, liberalii argeșeni au solicitat organizarea unui simpozion dedicat aniversării a 144 de ani de la înființarea partidului în cadrul Vilei Florica (clădire emblema pentru PNL și Brătieni), dar Consiliul Județean a declinat pentru prima dată în istorie cererea, conducerea instituției refuzând să accepte organizarea de evenimente în timpul campaniei electorale într-o instituție de cultură a județului.

Refuzul Consiliului Județean a stârnit reacții dure ale liberalilor din județul nostru, aceștia acuzând imparțialitate publică și amenințând cu demararea unei proceduri de suspendare a președintelui CJ, Dan Constantin Manu:

În cadrul întâlnirii cu presa, Adrian Miuțescu, președintele PNL a declarat:

„PNL Argeș va începe procedura de revocare din funcție a domnului Dan Manu. Imediat după alegerile europarlamentare. Se poate face cu o treime din voturile CJ. Își bate joc de consilierii județeni și de oameni. Este ceva inacceptabil și vom lua măsurile care se impun în această situație.”

De asemnea, Marius Postlenicescu, consilier județean a ținut să sublinieze că evenimentul pentru care au solicitat Vila Florica nu urmărea promovarea politică:

„De mulți ani noi organizăm și tinem acest spirit al liberalismului la Vila Florica, îi comemorăm pe înaintașii noștri. Acest eveniment nu are scop politic. Domnul președinte mi-a spus că nu se fac în instituțiile publice evenimente de campanie. I-am spus că vrem să aducem un omagiu pentru familia Brătianu”.