Miuțescu: Avem nevoie de un spital municipal modern la Pitești | Sursa Ta

Președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post local de televiziune că majoritatea de dreapta din Consiliul Local Pitești are obiective clar stabilite. Dintre acestea, construcția unui spital municipal modern este prioritară. Președintele PNL Argeș consideră că documentația pentru această investiție ar trebui finalizată anul viitor.

“La Pitești este un Consiliu Local majoritar de dreapta. Trebuie să facem lucruri bune pentru piteșteni, nu pentru PNL, USR sau PSD. Primarul nu are cum să nu țină cont de majoritatea de dreapta, comunicarea și înțelegerea sunt necesare. Proiectele noastre au fost prinse în bugetul municipiului, așa cum și proiectele primarului sunt susținute de noi.  De exemplu, vom pune umărul la realizarea unei baze sportive în zona Trivale. Președintele USR Argeș este secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului și va ajuta pentru transferul unor terenuri. Pentru proiectele majore ale Piteștiului trebuie să existe susținere comună, pentru că dacă fiecare trage în câte o parte, ele se blochează și nimeni nu are de câștigat. 

Bugetul a trecut după ce noi am introdus și proiectele noastre, printre care Spitalul Municipal, pentru care am găsit și teren disponibil. Va fi în zona de descărcare din noua centură a Piteștiului, care va face parte din drumul expres Pitești- Mioveni- Brașov. Avem nevoie de un spital modern, să nu mai spunem că cel mai bun spital e autostrada București-Pitești. Acum oamenii evită să ajungă în spitale, de frică să nu intre cu o boală și să plece cu două, cum am pățit și eu. Și nu e normal. Pentru realizarea spitalului există posibilitatea accesării de fonduri eurpene, inclusiv prin PNRR. Dar va fi și o cofinanțare din partea Consiliului Local, trebuie să găsim bani pentru sistemul medical. Anul viitor ar trebui finalizată documentația și în 2023 să se înceapă construcția spitalului”- a declarat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.