Mistreții intră în oraș! Prefectul Dragnea: ”Să treacă să îi împuște, că și așa le place să aibă terenuri de vânătoare!”

Seara trecută, patru mistreți au intrat în Pitești dinspre Moșoaia spre cartierul Trivale. Au traversat drumul Pitești - Drăgășani, iar șoferii au fost nevoiți să oprească pentru a nu îi lovi. Animalele au trecut printre vile, cu intenția de a merge spre blocuri, însă s-au pierdut înspre pădure.


Cu două zile în urmă, pe un drum din comuna Albota, un mistreț se plimba fără niciun fel de grijă printre mașinile care circulau regulamentar. De asemenea, pe drumul spre Curtea de Argeș, mai exact în zonele Mănicești și Merișani, mai mulți mistreți au fost văzut pe drumurile intens circulate, îngreunând traficul, sau chiar provocând incidente rutiere, având în vedere că unii șoferi nu i-au putut evita.
Mai mulți conducători auto, ne-au semnalat în repetate rânduri în ultimele zile cu privire la aceste incidente, și trag un semnal de alarmă autorităților pentru a lua măsuri cu privire la aceste incidente. De asemenea, ca și în cazul urșilor, există variantă ca această situație să fie pasată de la o instituție la alta. 
Pentru a ne lămuri cu privire la această situație, l-am contactat pe prefectul județului,Emilian Dragnea, pentru a ne oferi informații legate de gestionarea acestei situații:

"Este cunoscută această problemă la nivelul Gărzii Forestiere. S-a repartizat câte o cotă către administratorii fondurilor cinegetice din județ.Aici nu este ca în cazul urșilor. Să treacă să îi împuște, că și așa le place să aibă terenuri de vânătoare!”, ne-a declarat prefectul Emilian Dragnea.