Misiune grea pentru salvamontiștii argeșeni! Turiști blocați în munți!

Noua persoane au rămas, ieri, blocate în munți, intre varful Moldoveanu și Galbena. In sprijinul acestora au plecat savamontistii din Nucșoara, iar, ca echipa de sprijin, Salvamont Pitești a trimis inca 5 salvamontisti. 

CITEȘTE ȘI ... A căzut cu mașina în râpă!

Salvamontistii argeseni au reusit sa coboare cu bine la baza muntelui cei 9 tineri. Acestia, din București, ramasesera blocati pe niste stanci foarte abrupte. Turistii, neechipati corespunzator, au parasit traseul pe care coborau din Moldoveanu spre Galbena, singura solutie sa ajunga teferi la baza fiind sprijinul salvamontistilor.

CITEȘTE ȘI ... 2019: Dobânzile la credite și leul în viziunea analiștilor

"Grupul de 9 persoane rămase blocate între varful Moldoveanu și Galbena a fost coborât de echipele de salvatori montani și jandarmi la baza muntelui unde aveau mașinile.  Nu au avut nevoie de asistență medicală. Erau complet neechipați ( trening, teniși, espadrile). Operațiunea de coborâre a durat 8 ore", a declarat salvamontistul Cristian Toma. 

Pentru a evita astfel de situații, salvamontistii recomanda turistilor sa nu plece in drumetii montane neechipati corespunzator si sa nu se aventureze pe trasee nemarcate.