Mircea Drăghici: „Se fac presiuni uriașe care să permită executarea mea judiciară”

Politicianul argeșean Mircea Drăghici, care a fost propus ministru al Transporturilor, susține că, după ce ar fi fost însărcinat de Liviu Dragnea să depună o plângere pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Iohannis, s-ar fi declanșat un demers ce ar urmări „executarea” sa judiciară.

„Am primit informații că, de duminică încoace, din zona Parchetului și nu numai, se fac presiuni uriașe asupra unor terți pentru a furniza elemente care să permită executarea mea judiciară, în public, până la momentul pronunțării Curții Constituționale asupra conflictului constituțional creat de președintele Klaus Iohannis prin blocarea numirilor la ministerele Transporturilor și Dezvoltării. Deși, inițial, solicitările Parchetului adresate acelor terți aveau termene mai lungi, după Consiliul Național al PSD de duminică, când președintele Liviu Dragnea mi-a cerut să mă ocup de redactarea plângerii penale pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, procurorii au pus o presiune uriașă să primească răspunsurile cerute până mâine. Cum să accepte să-l numească în funcția de ministru pe cel care va redacta plângerea de înaltă trădare împotriva sa?! Se caută deci intens nodul în papură pentru a fi descalificat din această nominalizare”, susține Mircea Drăghici într-un comunicat de presă.

Referindu-se la informațiile din presă potrivit cărora ar fi cercetat în două dosare penale, trezorierul PSD precizează că el nu a primit niciun răspuns din partea Parchetului la solicitarea de a i se comunica obiectul cercetărilor și calitatea avută în respectivele dosare.

„Subliniez că procurorii încalcă grav prevederile legale în vigoare care prevăd că aceștia pot declanșa o urmărire penală privind cheltuielile unui partid politic doar în baza unei sesizări a Autorității Electorale Permamente. Or, toate verificările făcute de AEP certifică faptul că la PSD fiecare leu a fost cheltuit strict în limitele legale”, a transmis acesta.