Mircea Drăghici și Codrin Ștefănescu- protest la DNA București!

Mircea Drăghici, trezorierul PSD, și Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, au sosit luni la Direcția Națională Anticorupție. Ei au anunțat că depun o plângere la adresa procurorilor care anchetează modul în care au fost cheltuiți banii partidului primiți din subvenții de la stat. 

"Potrivit art. 25 alin (3) din Legea nr. 334/2006, eficienţa şi oportunitatea cheltuielilor se hotărăsc de organele de conducere ale partidului politic, potrivit statutului şi dispozițiilor legale. 


Orice relație solicitată unui partid politic cu privire la oportunitatea și eficiența cheltuielilor sau orice explicație cu privire la acestea, intră in conflict, atât cu legea, cât și cu principiile unui democrații reale. 
Îmi permit să calific demersul dvs. ca fiind exagerat și nerezonabil, în condițiile în care Autoritatea Electorală Permanentă sau Curtea de Conturi nu s-au exprimat printr-un raport, ca urmare a unui control. 


Totodată, vă reamintesc faptul că acționați cu dublă măsură în condițiile în care Autoritatea Electorală Permanentă v-a sesizat în trecut cu privire la aspecte penale ce țin de campania electorală și nu de viața curentă de partid, descrise în cadrul unor rapoarte de verificare, la alte două partide (PNL și USR), față de care nu ați efectuat niciun fel de cercetări, nu ați solicitat documente și nu ați formulat acuzații față de nicio persoană. 


Prin această atitudine vă poziționați politic, în plin an electoral, subminând statul de drept și echilibrul puterilor în stat.
Dumneavoastră, ca unitate de parchet, ați solicitat și din păcate ați și obținut, emiterea unui mandat de supraveghere pentru toate tranzacțiile financiare din anii 2017 - 2018 ale Partidului Social Democrat - PSD, cel mai mare partid de stânga din Europa. 
Solicitarea, cât și obținerea acestui mandat reprezintă o premieră nedorită la nivel european, chiar și mondial, întrucât pe de o parte toate statele civilizate respectă pluripartidismul și separația puterilor în stat, iar pe de altă parte este de neconceput ca o unitate de parchet, să dețină spre studiu și analiză toată strategia unui partid politic."