Mioveniul se luptă cu hoții de apă!

SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni demarează campania de informare ”Furtul de apă este INFRACȚIUNE”.
Conform datelor emise de administrația locală, S.Ed.C Mioveni se confruntă tot mai des cu diferite cazuri de sustrageri de apă din rețeaua publică, motiv pentru care firma a decis să atragă atenția publicului asupra prevederilor mult ma stricte în ceea ce privește încălcarea legii.

CITEȘTE ȘI ... VESTE BUNĂ PENTRU STUDENȚI! Vor primi burse și în vacanță

Astfel, furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă constituie infracţiune în domeniul serviciilor de utilităţi publice şi se pedepseşte potrivit prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.

Furturile sunt săvârșite prin metode diverse, în funcție de “ingeniozitatea” fiecăruia, fie prin ocolirea apometrelor, fie prin branșarea ilegală la rețeaua de distribuție. Sunt considerate consumuri clandestine și cele în care consumul se face prin ruperea sigiliilor, demontarea contorului, montarea inversă, by-pass la contor, demontare/distrugere Cyble sau orice alte modalități de sustragere a consumului fără a fi înregistrat în aparatura de măsură.


S.Ed.C. Mioveni desfășoară periodic acțiuni de verificare în acest sens în rândul agenților economici, al gospodăriilor individuale, dar și în localitățile limitrofe unde furnizăm serviciul de apă și de canalizare (Bălilești, Hârtiești, Budeasa, Vulturești, Davidești, Țițești) și încercăm să diminuăm fenomenul.
În cazurile de consum frauduos de apă, sau de distrugeri ori dereglări intenționate ale componentelor sistemului public de alimentare cu apă și canalizare, S.Ed.C Mioveni are dreptul să desființeze branșamentele sau racordurile realizate fără obținerea acordurilor legale și să sesizeze autoritățile competente.
Pentru situațiile de consum clandestin, prejudiciul adus societății noastre, se consideră ca fiind cantitatea calculată conform indicațiilor contorului, sau stabilită conform Ordinului 92/N/1993 pentru utilizatorii necontorizați.
În ambele situații, cantitatea se multiplică cu trei și se aplică pe o perioadă de maxim 36 de luni anterioare depistării (atunci când aceasta nu se poate determina) la tarifele în vigoare la data constatării. Aceeași modalitate de calcul se aplică și în cazul în care utilizatorul deversează clandestin apa uzată în rețeaua de canalizare.